Més de 350 joves participen en la Fira d’Ocupació Online de l'Ebre

Posa en contacte empreses del territori i demandants de feina

27 noviembre 2020 10:00 | Actualizado a 28 noviembre 2020 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En els darrers anys, la Cambra de Comerç de Tortosa està destinant una sèrie d’accions i d’esforços per tal d’organitzar formacions específiques per als joves de les Terres de l’Ebre, amb l’objectiu de retenir el talent al territori i oferir-los punts de trobada amb les empreses.

Una d’aquestes accions més destacades són les Fires d’Ocupació. Habitualment la cita tenia lloc de forma presencial, tres cops a l’any, a la Ràpita, Tortosa i Amposta, però la situació actual ha obligat a adaptar-se adquirint un format virtual que ha resultat un encert, com ja es va veure en la primera edició celebrada a l’octubre.

Ahir al matí va celebrar-se una nova edició, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta, el Campus Terres de l’Ebre de la URV, l’Institut Montsià i la Diputació de Tarragona. És una actuació cofinançada pel Fons Social Europeu i per la iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Així, ahir fins a 282 joves d’entre 16 i 29 anys que estan buscant feina van inscriure’s a la jornada virtual i van poder fer arribar els seus currículums a la quarantena d’empreses participants. En conjunt fins a 371 usuaris es van connectar a la plataforma durant la jornada.

El programa de la jornada comptava amb tot un seguit de xerrades de les mateixes empreses participants, però també amb ponències de publicistes, orientadors laborals i coachs que van motivar els joves i els van donar claus a l’hora de buscar feina i posicionar-se en els seus respectius àmbits.

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, explica que «som l’única Cambra de Comerç de la província que ha apostat per seguir amb la Fira d’Ocupació en format digital, per això l’oferta està oberta a totes les empreses i persones de Tarragona».

Cal dir que encara que fos una jornada online, per si algun jove no tenia connexió a internet, la Cambra de Comerç de Tortosa va posar també a disposició dels usuaris, amb cita prèvia, una sala amb ordinadors per fer arribar el currículum a les empreses participants.

Així mateix als baixos de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta es va habilitar un espai de connexió amb ordinadors i s’hi va disposar una persona d’assessorament per ajudar en el que fes falta.

Comentarios
Multimedia Diari