Més de 5.000 manifestants clamen per la independència a Tortosa

Roquetes i Tortosa s'han agermanat avui en una manifestació massiva

03 octubre 2017 14:47 | Actualizado a 03 octubre 2017 15:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Roquetes i Tortosa s'han agermanat avui en una manifestació massiva que ha anat aplegant més i més participants a mesura que avançava i recorria els carrers d'ambdues poblacions. Moltíssima gent s’ha reunit a les dotze del migdia al pavelló poliesportiu de Roquetes, convertit en un dels símbols de l’1 d’octubre per l’acció repressiva que van dur a terme agents antiavalots el passat diumenge. Allí s'hi han afegit moltes persones, com el mateix govern de Tortosa, que hi ha anat a peu des de la capital del Baix Ebre. Després, han retornat cap a Tortosa, on la manifestació ha conclòs davant la Delegació del Govern, a la plaça Gerard Vergés.

En total, més de 5.000 participants han sortit al carrer cridant consignes a favor de la independència i contra la repressió policial viscuda durant la celebració del referèndum. Encapçalaven la manifestació una desena de tractors i,després, grups molt nombrosos de joves cridant el lema de "Som gent pacífica!", entre altres consignes, denunciant la violència policial i a favor de la independència de Catalunya.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha agraït "una vegada més la resposta contundent i cívica de la gent de Tortosa i voltants, sent un exemple". L'alcalde ha considerat que aquestes accions estan "fetes a la catalana, i ensenyant-ho a tot el món". Bel ha considerat que "hem de resistir les provocacions de l'Estat i tenir confiança en les insitutcions catalanes" i que per això "és important seguir transmetent aquesta forma d'actuar tan pacífica".

També el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha afirmat que "avui tenim totes les Terres de l'Ebre mobilitzades, on diem sí a la democràcia i no a la violència", essent així una jornada molt significativa amb molts municipis units per la mateixa causa: Tortosa amb Roquetes, Amposta amb la Ràpita i Móra la Nova amb Móra d'Ebre. "Demanem diàleg i que s'escolte a la ciutadania, la ciutadania diumenge va dir prou i va demanar democràcia", ha declarat.

En relació a l'aturada general, tant el delegat del Govern com l'Ajuntament de Tortosa han calculat que s'ha situat vora el 90%, amb una gran quantitat de comerços tancats, inclòs el mercat municipial, i la mateixa Delegació del Govern amb serveis mínims. Bel ha confirmat que es tracta de les aturades més seguides viscuda a la ciutat.

 

Comentarios
Multimedia Diari