Més de 550 persones donen sang a la Marató d'Amposta

La marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva

19 mayo 2017 17:22 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La sala de ball de La Lira Ampostina va acollir durant tot el dia d’ahir la Marató de Donació de Sang d’Amposta. Més de 550 persones van mostrar la seva solidaritat i van col·laborar donant sang al llarg de tota la jornada, que es va allargar de les nou del matí fins a les nou del vespre.

La marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi van prendre part entitats locals, institucions, empreses i particulars que van donar suport i es van implicar organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tot el dia.

Així, al matí i a la tarda hi va haver les actuacions de La Lira Ampostina i la Unió Filharmònica, l’Escola de Teatre i Circ, el grup Paracota, Guardet i la rondalla, Provoking peace band o el Centre de l’Àngel, entre altres grups i solistes.

També els estudiants del municipi es van implicar activament de la marató, animant els veïns i veïnes d’Amposta perquè hi participessin.

El Banc de Sang i Teixits organitza maratons de donació de sang per tot Catalunya des de l’any 2002. Edició rere edició, més de 60 poblacions de tot el territori participen en una jornada festiva com la que va tenir lloc ahir a Amposta.

Les maratons estan obertes a tothom i pretenen ser un acte solidari de donació de sang i també de conscienciació. Aquest projecte té un clar objectiu a assolir: aconseguir que tothom s’iniciï en aquest sa costum de donar sang.

Fins i tot les persones que no poden donar-ne poden participar a les maratons col·laborant en l’organització o conscienciant la ciutadania. Entre els requisits per donar sang hi ha tenir més de 18 anys i una bona salut, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada.

Comentarios
Multimedia Diari