Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Més de cent persones reclamen que es mantinguin els serveis a l'estació de Móra la Nova

Les institucions del territori també es mostren contràries a la substitució de les taquilles per màquines expenedores (video i àudio)

ACN

Whatsapp
Imatge de la concentració d'aquest dissabte. Foto: @maquinistilla

Imatge de la concentració d'aquest dissabte. Foto: @maquinistilla

Més d'un centenar de persones, convocades per la Plataforma Trens Dignes, s'han mobilitzat aquest migdia a l'aparcament de l'estació de tren de Móra la Nova (Ribera d'Ebre). El seu objectiu és aconseguir "mantenir les condicions que hi havia" fins ara a l'estació, ha exposat Josep Casadó, un dels portaveus de l'entitat. I és que Adif ha decidit que qui fins ara s'encarregava de la venda de bitllets, el personal del bar, deixi de fer-ho a partir de dilluns. La seva proposta, acordada amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, és instal·lar màquines expenedores. Des del territori s'hi mostren totalment contraris i han alertat de la manca de serveis amb què es trobaran els usuaris de l'estació.

Josep Casadó, un dels portaveus de la Plataforma Trens Dignes, ha tornat a explicar aquest dissabte que si Adif trenca el conveni amb el bar de l'estació, el personal del qual s'encarregava fins ara de la venda de bitllets, "ens estan dient que al setembre tanquen el bar, perquè no surten els números", ha lamentat. Així, "ens trobarem amb una estació freda, sense ningú", ha dit. Això també comportaria la pèrdua de tres llocs de treball, els de les persones que s'ocupen del bar.

Casadó també ha manifestat inquietud pel fet que a les instal·lacions de l'estació només hi ha personal d'Adif les vuit hores d'horari laboral i de dilluns a divendres, de manera que a les nits i durant els caps de setmana estarà "molt exposada". Es tracta d'un "procés de tancament, de convertir-la en baixador", ha assegurat, "i acabarem sense estació", ha sentenciat el portaveu.

La mobilització d'aquest dissabte s'ha convocat amb molt poc marge de temps, però ha aconseguit reunir més d'un centenar de persones amb el suport també d'ajuntaments i consells comarcals del territori. A partir d'ara, des de la plataforma es plantegen converses amb les institucions, sobretot amb la Generalitat, perquè "pressioni" per "aconseguir mantenir les condicions que hi havia", ha insistit Casadó. En aquest sentit, ha criticat l'acord entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i Adif per instal·lar màquines expenedores. "Des del territori no estem d'acord amb això", ha volgut deixar clar. "Volem l'estació oberta i amb gent, amb personal", ha conclòs.

L'estació de Móra la Nova, com han anat expressant durant tota la setmana des de l'entitat, és la de referència per dues comarques, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, a més de ser l'únic punt de venda de bitllets personalitzat en funcionament en tot el tram de la línia R15 entre Casp i Reus.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También