Més de sis dècades de Passió d’Ulldecona recollides en un llibre

Quasi totes les famílies d’Ulldecona hi han participat, a dalt o al darrere de l’escenari

24 abril 2019 06:13 | Actualizado a 27 abril 2019 11:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La junta del Patronat esperava que el llibre fos un dels més buscats i comprats ahir a la paradeta de la plaça d’Ulldecona. «Més enllà dels presidents, hem volgut recordar totes aquelles persones que, amb il·lusió i ganes, van posar en marxa i han permès arribar fins a aquests 65 anys de la que es considera la segona Passió més antiga de Catalunya», explica el president, Jordi Carapuig. 

La publicació és fruit dels tres anys que l’actual junta porta innovant l’espectacle perquè, tant els veïns d’Ulldecona com els espectadors del territori, s’impliquen i participen més en la Passió. Carapuig recorda que «hem fet inversions, amb la col·laboració de les administracions, hem sortit fora, canviat la direcció i les músiques, de moment, ens n’estem sortint». 

La idea del llibre comença a prendre forma quan, després d’un temps parlant amb la gent gran i recollint informació sobre com ha evolucionat la Passió, José Ramón Pedra s’adona que «que si no ho mostràvem en una publicació, aquesta recerca es perdria». Però el llibre no està escrit a quatre mans. «Jordi Carapuig j jo hem recopilat els testimonis d’una cinquantena de persones, que han aportat el seu granet d’arena, i li hem donat forma a l’hora d’elaborar el llibre, a més de redactar l’apartat de la Passió viatgera», remarca Pedra. El volum compta també amb les firmes de Manel Ollé, Maria Joana Minguet, Florenci Figueres, Víctor Vidal, Francesc Lavega, Joan Vizcarro i Joan Martínez. 

Segons els coordinadors del treball, està fet per persones de la Passió i destinat a tothom que ha passat per l’entitat en aquests 65 anys. També al públic d’altres pobles que ja coneixen la Passió i tenen curiositat per saber-ne més o en volen tindre un testimoni gràfic. «És un exemple del que és l’associacionisme i la cultura popular, qualsevol associació es pot veure reflectida. És tota una lliçó de convivència, de veure allò que és capaç de fer un poble unit a la recerca d’un objectiu, tot i les dificultats», afirmen. El llibre sobre la Passió es pot adquirir al Teatre Orfeó Montsià abans de cada representació (els diumenges 28 d’abril i 5 de maig), a les llibreries d’Ulldecona i als punts de venda habituals d’Onada Edicions, al preu de 20 euros, en català o castellà.

Comentarios
Multimedia Diari