Més d’un miler de visitants degusta la clotxa de la Ribera

El poble acollia ahir, diumenge, la quinzena edició de la festa comarcal per difondre aquest plat tan típic del lloc i reivindicar així els seus orígens i tradicions agrícoles

09 abril 2018 09:35 | Actualizado a 09 abril 2018 10:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’EMD de la Serra d’Almos acollia ahir, diumenge, un dels esdeveniments més populars de la comarca riberenca, la Festa de la Clotxa. Un poble petit que es va implicar totalment, amb 40 organitzadors que van aconseguir que, tot i les dificultats de les previsions meteorològiques, fos tot un èxit. L’amenaça de pluja no va impedir que la Ribera d’Ebre celebrés la quinzena edició de la Festa de la Clotxa. 

Una gran carpa plena de gom a gom ocupava ahir la zona del poliesportiu de la Serra d’Almos, acollint així la festa i repartint 1.200 clotxes. «L’esforç, la il·lusió i la voluntat d’un poble ho pot tot», afirmava orgullosa la presidenta comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.
El tret de sortida de la festa el va donar Jeroni Castells, xef del restaurant Les Moles, d’Ulldecona, reconegut amb una estrella Michelin, el qual va voler reivindicar la Ribera d’Ebre i les Terres de l’Ebre com un territori que «també existeix», animant els riberencs a «no perdre mai els orígens ni les tradicions». 

Visitants de poblacions properes com Flix, Móra d’Ebre o Móra la Nova, així com d’altres parts de Catalunya com Tarragona o Barcelona, acudien ahir a la Serra d’Almos per gaudir de l’experiència de la clotxa. Molts d’ells era el primer cop que hi assistien. És el cas de la Maite, procedent de Tarragona, que assegurava estar encantada. «A partir d’ara penso venir tots els anys a totes les edicions que es facin. La clotxa està boníssima, però a banda tot l’ambient i l’organització ens ha encantat». També la Carme i el Fèlix, procedents de Barcelona, que es van apropar a la comarca riberenca després que alguns amics els haguessin recomanat visitar la Festa de la Clotxa. «Estem molt contents, ens han explicat com preparar la clotxa i ens ho estem passant molt bé». 

Als participants se’ls va repartir, com cada any, una bossa amb tots els ingredients necessaris per muntar la clotxa: el pa de pagès, els alls, la ceba, el tomàquet i la sardina de ‘casco’, fets a les brases. Tot i que en aquest cas la bossa tenia un significat especial. Es tractava d’una bossa groga, commemorant la situació dels exiliats i presos polítics. 
Producte local
Durant la diada d’ahir les clotxes van estar regades amb l’oli de la cooperativa de la Serra d’Almos i acompanyades del seu vi. Per rematar la menjada, es van oferir coques de xocolata, un altre dels seus productes estrella.

Per complementar la degustació, la carpa acollia un mercadet de productes locals i comarcals amb artesania de la Ribera d’Ebre. 
La Festa de la Clotxa dóna, un any més, el tret d’inici a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa, que s’allargaran fins al 6 de maig en catorze establiments de tota la comarca riberenca.

Comentarios
Multimedia Diari