Mescla comptarà amb quatre estrelles Michelin

L’esdeveniment s’emmarca dins de la DeltaFira i tindrà lloc del 18 al 20 de maig, tres dies intensos i replets d’activitats molt diverses

10 mayo 2018 11:18 | Actualizado a 10 mayo 2018 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deltebre gaudirà el proper cap de setmana del 18 al 20 de maig d’una nova edició de DeltaFira i de Mescla, la mostra de gastronomia de les Terres de l’Ebre. Una mostra on un any més es reuneixen, durant tres dies intensos i replets d’activitats, restauradors i productors del territori. Aquest any l’esdeveniment destaca en especial gràcies a la presència de quatre cuiners guardonats amb estrella Michelin, que oferiran una demostració i tast de la seva cuina. Es tracta de Vicent Guimerà, del restaurant Antic Molí; Fran López, del Villarretiro; Jeroni Castell del restaurant Les Moles; i Diego Campos, del Rincón de Diego (Cambrils).

La fira gastronòmica Mescla s’emmarca dins de la DeltaFira, la fira multisectorial de Deltebre. Un esdeveniment que se celebra any rere any per commemorar la independència de Deltebre, que aquest any compleix 41 anys com a municipi, celebrant-ho amb activitats institucionals commemoratives, però també posant l’accent en la fira Mescla com una de les parts més importants per donar a conèixer la seva essència.

Així ho plasmava l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, apuntant que «amb Mescla volem dotar al municipi d’una fira gastronòmica de referència en l’àmbit del territori, que generi orgull entre la ciutadania i que permeti fer gaudir de la cuina típica del delta de l’Ebre a tots els visitants de la mostra».

Mescla comptarà amb activitats variades i molt diferents. Entre elles destaquen les demostracions de cuina de diferents xefs de renom, com és el cas de Ladis Alcalà, guanyador del programa Joc de Cartes de TV3 o Albert Guzmán, participant del mateix programa. També hi assistirà Arnau Bel, concursant del programa televisiu Masterchef Júnior

Un tast de vins protagonitzat per David Carabén, cantant de Mishima, o una demostració de cocteleria a càrrec de Manolo Martí, guardonat amb diversos premis a escala nacional i internacional, de cocteleria clàssica, són algunes de les novetats més destacades de l’edició.

Entre les dues fires hi haurà 40 estands, confirmats fins ara, i s’aplegaran 130 empreses. 

Nit de Mescla
Paral·lelament, Mescla també continuarà aquest any la seva aposta per apropar la cuina d’autor als veïns i veïnes del municipi amb la Nit de Mescla. Un sopar que compta amb 22 degustacions i tast de vins del territori elaborat per Jeroni Castell. El preu del sopar és de 50 euros i les entrades ja es poden adquirir a l’Ajuntament de Deltebre, al Consell de Riumar i molt aviat a la pàgina web de la fira.

El dia 20 de maig Deltebre complirà 41 anys i ho celebrarà amb un acte institucional organitzat des de l’Ajuntament. Enguany comptarà amb la intervenció d’Hugo Arques, un veí del municipi amb llarga trajectòria a l’exterior i que actualment ocupa un càrrec rellevant dins de l’empresa Siemens.

Altres activitats complementaran aquest cap de setmana, com és el cas de la gala de quintos i quintes del 2000, actes dirigits als més petits i d’altres relacionats amb l’esport o el sector primari. 

La fira s’ubica a la plaça Vint de Maig
La fira s’ubicarà, igual que l’any passat, a la plaça Vint de Maig, amb dues grans carpes per tal de centralitzar l’activitat. Els visitants de Mescla podran degustar més de 25 tapes dels diferents restaurants i xefs participants. El preu de cada degustació serà d’1,50 euros, i a banda la corresponent beguda.

Comentarios
Multimedia Diari