Mesures cautelars per al jove acusat de deixar en coma un home de Tortosa

El sospitós, que es troba en llibertat, està acusat d'un delicte de lesions i un altre de robatori amb violència

19 mayo 2017 16:50 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Tortosa va imposar un seguit de mesures cautelars al jove argentí de 22 anys detingut el dia de Nadal com a sospitós de l’agressió d’un home de 38 anys el dia 4 de desembre al carrer Argentina de Tortosa.

Aquest jutge estava de guàrdia el dia de l’arrest però no és el que porta la instrucció. El sospitós es troba actualment en llibertat provisional, acusat dels delictes de lesions i un altre de robatori amb violència. El fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Tarragona, Xavier Jou, recordaven ahir al Diari que la situació del sospitós és revisable en qualsevol moment.

En el moment que van passar els fets estava de guàrdia el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Tortosa, que va obrir diligències prèvies.

A partir del dia 4, totes les actuacions –declaracions, atestats, informes, etc.– han anat dirigides cap a aquest jutge instructor. Pràcticament des del principi les sospites sobre l’autoria de l’agressió van anar cap a aquest jove argentí, detingut anteriorment. Els Mossos li van seguir la pista. Però no va ser fins al matí del 25 de desembre, dia de Nadal, quan els agents el van poder detenir a la casa d’un familiar.

Després de passar per l’hospital per ser visitat –com passa amb tots els detinguts–, el sospitós va ser conduït fins al jutge de guàrdia, en aquest cas el titular del Jutjat número 3. Paral·lelament va rebre també un informe ampliat del cas, on només hi havia informació sobre els fets recents.

Després de declarar el sospitós, el jutge va creure convenient d’acord amb la informació que disposava en aquell moment –no tenia accés a tota la documentació que estava tancada al Jutjat número 5, com per exemple la referent a l’estat mèdic de la víctima– no fer la convocatòria de presó, un procediment en el qual les parts personades en la causa –en aquell moment encara no hi havia acusació particular– poden sol·licitar la presó de l’acusat.

Sembla que la informació de què disposava el jutge feia referència què l’agressor havia propinat un cop de puny i un cop de peu a la víctima i, en caure a terra, s’hauria colpejat la part de darrere del cap, una hipòtesi que la família de l’agredit no es creu.

Tot i no fer-se aquesta compareixença de presó, el fiscal de guàrdia –que estava al seu despatx en un altre pis– va remetre un escrit al jutge de guàrdia sol·licitant un seguit mesures cautelars, tenint en compte que l’home tenia causes obertes, concretament dues per fets succeïts el 2012.

Fins i tot, el 17 de desembre el Jutjat Penal 1 de Tortosa el va condemnar per un delicte d’atemptat contra l’autoritat.

El fiscal va sol·licitar –i així es va acordar– la retirada del passaport, la compareixença cada setmana al jutjat i una ordre que li prohibeix comunicar-se per qualsevol mitjà amb la víctima ni a apropar-se a ella, al seu lloc de treball o residència a menys de 300 metres.

Segueix a l’UCI

Mentrestant, la víctima segueix ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Joan XXIII en estat crític, segons els seus familiars directes. L’home està inconscient i els metges no saben si recuperarà la consciència. En cas que ho faci no podrà parlar, ni veure, ni moure’s, ja que estarà en estat vegetatiu, segons apuntava el dimecres la seva germana al Diari.

La família de la víctima està a l’espera que el seu advocat revisi la documentació per poder tenir més detalls sobre com van succeir els fets.

Comentarios
Multimedia Diari