Millora la connexió de bus de l'Ebre amb BCN però es cronifica el retard dels trens

Augmenten les expedicions en bus entre l'Ebre i Barcelona en cap de setmana mentre el servei ferroviari perpetua els retards diaris en els seus combois en espera de les millores reivindicades

19 mayo 2017 22:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els usuaris dels serveis regulars de busos entre les Terres de l’Ebre i Barcelona gaudiran a partir de la pròxima setmana de més freqüències per a millorar el servei, concretament els dissabtes de cinc a sis expedicions per sentit.

Anunciada ahir, és l’última de les novetats introduïdes per l’empresa Hife, operadora del servei, que se sumen a la posada en marxa el març d’una connexió permanent amb bus fins a la terminal T1 de l’aeroport del Prat.

Mentrestant, la situació del servei ferroviari gestionat per Renfe que connecta els dos territoris continua marcat per la precarietat i els retards crònics.

Només a tall d’exemple, ahir divendres, el tren amb sortida a Tortosa a les 07.48 hores en direcció a Barcelona circulava amb 25 minuts de demora per actes incívics al mateix tren. I el que havia sortit de Barcelona a les 15.47 hores amb direcció a Riba-roja, a la Ribera, ho feia amb 40 minuts de retard.

La plataforma Trens Dignes per a la millora del transport públic a les Terres de l’Ebre dóna la benvinguda a les millores en el transport per carretera que considera importants però adverteix dels retards en els trajectes ferroviaris, els preus alts i la poca adequació dels combois.

Preus més competitius

En els últims anys, s’ han anunciat millores en el preu del servei d’autobús que encara l’han convertit en més competitiu respecte el servei ferroviari. D’una banda, Hife disposa d’un abonament de 10 viatges que redueix quasi a la meitat el trajecte entre Barcelona i Tortosa (10,95 euros).

L’abonament no té data de caducitat i es pot utilitzar als transports urbans d’Amposta i Tortosa. En segon terme, la Generalitat anuncià la posada en marxa de la targeta T10/120 que permet trajectes interns per les quatre comarques de l’Ebre a 1 euro.

En canvi, denuncia la plataforma, la majoria de trajectes en tren d’anada i tornada entre l’Ebre i Barcelona superen els 30 euros, un preu excessiu.

Entre les mesures per rebaixar-lo es proposa la inclusió de l’Ebre a les Rodalies del Camp, l’aplicació d’un factor corrector per equiparar la qualitat del servei al preu del bitllet, que l’Ebre s’integri al Sistema d’integració Tarifària de Catalunya i que els estudiants ebrencs puguin gaudir d’algun descompte concret.

Comentarios
Multimedia Diari