Milloren la connexió de la C-12 amb la Via Verda a Benifallet

Era una actuació llargament reclamada per veïns, usuaris de la Via Verda i per l’Ajuntament del municipi, ja que es tractava d’un punt perillós després d’un revolt i on la línia contínua no permetia girar

25 marzo 2021 06:30 | Actualizado a 25 marzo 2021 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Territori i Sosteniblitat ha acabat les obres a la C-12 per millorar els accessos a l’estació i la Via Verda del Baix Ebre a Benifallet. Usuaris ciclistes, veïns de la zona i l’Ajuntament de Benifallet fa temps que reclamaven l’actuació, per la perillositat que suposava aquest punt. Concretament, «s’ha posat en servei el carril central de gir per accedir a la Via Verda de Benifallet, que permetrà accedir en condicions de seguretat viària a aquest punt d’interès territorial i turístic», segons remarquen des de l’administració.

Les obres van començar el passat mes de desembre i han consistit en l’ampliació de la plataforma de la carretera C-12, en l’estesa d’una nova capa de ferm i en l’actualització de la senyalització en tot aquest tram. Els treballs es donaran per finalitzats oficialment durant el mes d’abril, un cop es repinti el nou carril central de gir amb pintura vermella, segons detallen des del Departament de Territori.

Aquesta actuació estava anunciada des de l’any 2019 i finalment ara veu la llum a les portes de Setmana Santa, un dels moments de màxima afluència a la Via Verda del Baix Ebre.

Josep Mestres, veí de la zona i membre de la plataforma de la C-12, valora positivament que finalment l’obra sigue una realitat, «després de dos anys de promeses».»Tot i l’ alegria que ens dona l’accés, no voldria deixar de recordar que fa set anys es va decidir que el gir era perillós, i senzillament es va anular la ratlla discontínua d’un dia per l’altre, en comptes d’arreglar-ho bé. És un miracle que ningú hagi pres mal», remarca Mestres. Tal i com ja va detallar el Diari, això suposava que en direcció de Xerta a Benifallet, no es podia girar a l’esquerra a causa de la línia contínua. Els conductors es veien obligats a circular diversos quilòmetres més fins a l’encreuament del Pinell de Brai (C-43) per donar la volta, tornar i tenir l’accés directe a la dreta. Molts usuaris de bicicleta optaven per creuar la C-12, amb els perills que això comportava. En sortir de la Via Verda, si es conduïa en direcció Benifallet, es tornava a tenir el mateix problema.

«Era un punt molt perillós, és una sort que n’hi hagi produït cap accident», comenta al Diari l’alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret.

Ara els veïns reclamen que s’arrangi també el camí que dona accés des de la C-12 a l’estació de la Via Verda. En aquest sentit,l’Ajuntament han demanat al Consell Comarcal del Baix Ebre que es faci càrrec de l’obra, tenint en compte que s’encarrega de mantenir i gestionar la Via Verda. Pedret, que és consellera comarcal del grup socialista, demanarà novament al govern de l’ens que s’encarregui d’executar l’obra.

Tortosa

Una altra de les millores puntuals que du a terme Carreteres a la C-12 és a Tortosa, on després d’instal·lar una barrera de formigó en un tram de la via desdoblada, aquests dies s’estan duent a terme unes altres obres de renovació i millora del ferm. Entre les properes actuacions previstes hi ha també la construcció d’una rotonda per accedir al nucli urbà de Jesús, en el punt on actualment hi ha uns semàfors.

Tot plegat, a l’espera del projecte integral de millora de l’Eix de l’Ebre entre Lleida i Amposta, pel que la carretera es convertirà en una via de tres carrils(2 +1) al llarg de tot el recorregut, per facilitar els avançaments i evitar els xocs frontals.

El projecte es divideix en 12 trams, dels quals 10 són a les Terres de l’Ebre, i ha de suposar una inversió global de 60 milions d’euros fins al 2025, segons les previsions que va exposar el conseller Damià Calvet l’any passat a les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari