Milloren l’accés i la travessera de la C-43 a Gandesa, en espera de la variant

A punt d’acabar les obres de la nova rotonda, la Generalitat preveu licitar aquest setembre la connexió al polígon la Plana

03 septiembre 2020 18:00 | Actualizado a 07 septiembre 2020 10:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Màquines i operaris van treballar durant tota la nit de dimecres i la matinada d’ahir dijous en la renovació del ferm de la carretera C-43 dins del nucli urbà de Gandesa. Es tracta d’una travessera molt transitada que connecta amb la N-420 per l’interior de la població, el que comporta col·lapses i problemes de mobilitat per als veïns, amb el perill que suposa el pas continuat de vehicles i en especial de camions de gran tonatge.

Les dues vies, una dependent de l’Estat i l’altra de la Generalitat, tenen projectades variants per desviar el trànsit, en diferents estats de tramitació. De la via de l’Estat no hi ha cap termini ni previsió sobre la taula i compta amb la declaració d’impacte ambiental «caducada».

Pel que fa a la C-43, aquesta renovació del ferm executada ahir forma part d’una primera fase de la variant, que en realitat es tracta d’una millora dels accessos a la població des del sud. El Departament de Territori i Sostenibilitat va iniciar les obres el passat mes d’octubre i ara són a punt de finalitzar. El temporal Glòria i la crisi del coronavirus van retardar els treballs, que inicialment havien d’estar llestos abans d’aquest estiu. Ara es podran enllestir aquest mateix mes de setembre, després que les obres s’hagin accelerat en les últimes setmanes, segons celebra l’alcalde de Gandesa, Carles Luz.

Amb un pressupost de vora tres milions d’euros, el projecte ha suposat la construcció d’una rotonda al sud de Gandesa, el condicionament i millora de traçat d’un tram d’uns 900 metres de la C-43, on entre altres s’ha suavitzat el revolt del coll de la Font, i el reforçament del ferm en un tram de la travessera urbana d’1,2 quilòmetres de longitud. La nova rotonda té dos ramals que corresponen a la continuïtat de la C-43. Un tercer se situa a l’inici de la futura variant, encara sense data de construcció, i finalment un quart servirà per accedir al polígon industrial la Plana. Les previsions són que aquesta connexió es liciti aquest mes de setembre i pugue ser una realitat l’any que ve, segons detalla l’alcalde de Gandesa.

Aquest accés directe és una llarga reivindicació de la capital de la Terra Alta per poder disposar d’una entrada i sortida adequades al seu polígon industrial, actualment en auge i pendent d’ampliació, i reduir una part dels vehicles pesants que diàriament travessen el municipi i col·lapsen el centre del poble.

C-12: A concurs l’obra de la nova rotonda d’accés a Jesús
Per altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a licitació de obres de millora de l’accés al nucli urbà de Jesús (Tortosa) des de la C-12, per un import de 918.069,82 euros i un termini d’execució de cinc mesos. El projecte preveu construir una rotonda on actualment hi ha un pas regulat per semàfor. També s’ha de millorar la cruïlla existent d’accés al camí dels Masets de Pinyol, amb la construcció de noves cunyes d’acceleració i desacceleració en aquest punt i la construcció d’un camí paral·lel a l’Eix de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari