Milloren l’entrada i els carrers de la Raval de Cristo

L’Ajuntament de Roquetes inverteix més de 131.000 euros en tot un seguit d’actuacions com la reforma de la plaça o el monòlit a la rotonda

09 enero 2019 09:58 | Actualizado a 11 enero 2019 11:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Roquetes ha realitzat un seguit d’actuacions a la Raval de Cristo, durant els darrers sis mesos del 2018, que assoleixen la xifra total de 131.527,22 euros. 

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, i el regidor d’Obres públiques, béns i serveis de l’Ajuntament de Roquetes, Paco Cabanes, van presentar i desglossar ahir les actuacions realitzades.

Un dels treballs més destacats i simbòlics és la instal·lació d’un monòlit amb el nom de «Raval de Cristo» amb unes grans lletres just a l’entrada de la població. «La Raval de Cristo és una entitat local de Roquetes però té una personalitat pròpia, i aquesta és una inversió plena de simbolisme, ja que també era una reivindicació veïnal», va explicar ahir Gas. El monòlit ha tingut un cost de 6.996 euros. 
Pel que fa al nom, l’alcalde ha aclarit que és «Cristo» i no «Crist», com es pot pensar, «ja que el nom no ve de Crist sinó d’un antic propietari de la Raval que li deien Cristo».

Una altra de les actuacions més destacades és la reforma de la plaça Pare Cirera i l’accessibilitat al Casal, amb un pressupost de 84.439 euros, un 95% assumit per la Diputació de Tarragona. Així, s’ha millorat el parc infantil, s’ha reparat la vorera i s’han col·locat pilones i una font. 

L’accessibilitat al Casal de la Ravaleta no complia amb la normativa i ara s’ha adequat convenientment.

En tercer lloc, també s’ha millorat el camí del Racó d’Omedo, en aquest cas amb una aportació del Consell Comarcal del Baix Ebre, amb aglomerat en calent a una gran part d’aquest vial. L’adjudicació és de 22.385 euros.

Una altra de les actuacions és al consultori mèdic, que ara ja disposa de desfibril·lador, nou mobiliari i aire condicionat. La restauració de la tanca de pista esportiva ha tingut un cost de 8.000 euros, així com l’enllumenat de la pista, una inversió de 5.500 euros. Finalment també s’ha pavimentat el carrer Verdaguer.

L’alcalde ha considerat aquestes actuacions com a «necessàries», ja que també eren «reivindicades per la gent de la Raval».
Gas, així mateix, ha valorat que ha preferit «presentar les actuacions un cop fetes i no abans de començar-les per així assegurar-nos de poder presentar-les acabades».

Comentarios
Multimedia Diari