Más de Ebre

Miquel Àngel Ribes: "Cal fer unes festes més patrimonials"

L’alcalde d’Ascó explica els motius de l’elecció de Magda Biarnès

NÚRIA MESSEGUER FERRÉ

Whatsapp
Ribes diu que es tornarà 
a sentir als altaveus municipals la canço de 
La Trinca ‘Alegria és festa major’. FOTO: Joan Revillas

Ribes diu que es tornarà 
a sentir als altaveus municipals la canço de 
La Trinca ‘Alegria és festa major’. FOTO: Joan Revillas

Últims preparatius de festes suposo. Ho teniu tot acabat?

Sempre hi ha cosetes d’últim moment s’ha d’acabar de preparar. Tot i que al cap de setmana ja hem fet diferents actes previs, i quasi quasi tenim ja la sensació de festes majors.

Aquest cap de setmana ja vau tenir l’actuació de los Sirex, com va anar?

En ser un acte benèfic i per a recaptar fons per a l’incendi, es va apropar molta gent al poble. Vam guanyar uns 1.500 euros i érem unes 450 persones. Estava molt animat, la gent es va bolcar molt.

El pregó el fa la pubilla aquest any...

Li vam demanar a Magda Biarnès perquè tot just fa 50 anys que va ser pubilla aquí a Ascó. A més, va ser la nostra primera «Pubilla Intercomarcal» i també «Pubilla distingida de Catalunya». S’ha de buscar algú que li faci il·lusió i tingui una carrera destacable, com la Magda, que a més té un gran paper en la Processó de l’Angelet del diumenge de resurrecció.

Què tenen de particular les Festes Majors d’Ascó?

El relleu de pubilles és molt particular perquè estan les pubilles de l’any anterior que cedigen la banda a les d’aquest any. A més aquest any tenim set representants del pubillatge de tota Catalunya. També tenim una xaranga que toca a les quatre del matí, això és molt curiós. I està bé perquè la gent jove surt una mica contenta de la discomòbil, i amb la caminada pel carrer, l’aigua que et tira la gent del balcó i l’entrepà que donem quan s’acaba ajuda a rebaixar una mica els nivells d’alcohol.

Deu ser poblicat coinciliar tots els gustos...

Cal acceptar que hi ha coses que agraden a uns, i n’hi ha que agraden a altres. I això sempre passarà. Però amb el que sí que hem posat molt d’èmfasi és amb el fet de no superposar els actes. Perquè els que sí que es passava és que molts coincidien. I també hi ha actes que agraden a tots. No podem dividir al poble, cal fer pinya.

Alguna novetat aquest any?

Aquestes festes ja les hem trobat quasi fetes, però des del meu equip, el que volem començar a treballar per l’any vinent, és fer un model de festes més tradicional. Que potenciï el patrimoni, que siguin més sentides, més personals. Cal potenciar els actes de germanor i no deixar de banda la Plaça Major, com a punt important de les festes.

Quina creu que és l’essència de les festes majors?

En el cas d’Ascó, recordo sentir als altaveus municipals la cançó de la Trinca Alegria és Festa Major. Aquesta melodia em transporta a quan era més jove i començaven les festes. Aquest any això ho recuperem.

Un comiat.

Que la gent ho gaudeixi perquè ho hem fet amb molta il·lusió.

Temas

Comentarios

Lea También