Miravet instal·la malles per evitar nous despreniments de roques sobre el nucli antic

Els treballs per arranjar els danys del temporal Glòria de gener van a càrrec de l’empresa especialitzada Infraestructures de Muntanya i s’allargaran durant els propers tres mesos

28 febrero 2020 11:10 | Actualizado a 02 marzo 2020 11:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Estan en marxa les obres per estabilitzar la muntanya i evitar nous despreniments que puguin afectar el nucli antic de Miravet. Un mes després del temporal Glòria, la part antiga o ‘Cap de la Vila’ del municipi de la Ribera d’Ebre continua tancada al pas de vehicles i vianants. El 24 de gener hi va haver un despreniment de terra i roques de més de 6 tones sobre diverses cases, una de les quals, la situada al carrer de la Palla número 1, va patir la caiguda d’un mur dins una estança, on per sort no hi havia ningú.

A dia d’avui encara hi ha 4 persones desallotjades que no poden tornar a casa seva per seguretat, un allotjament turístic ha de romandre tancat i una trentena de veïns del Cap de la Vila no poden accedir directament a casa seva i han de pujar al castell i després baixar per un camí, que ara s’ha adequat i asfaltat.

Després de comptar amb la col·laboració de geòlegs experts, l’Ajuntament de Miravet va contractar els serveis de l’empresa especialitzada Infraestructures de Muntanya, per tal de procedir al desbrossament, estabilització i protecció amb malles de la zona de despreniments de la muntanya. En la darrera setmana els tècnics han posat a punt el terreny, per procedir posteriorment a instal·lar els anclatges i les malles que han de contenir les pedres.

L’Ajuntament preveu que quan acabi aquesta primera fase dels treballs, dins del mes de març, es pugui reobrir l’accés al Cap de la Vila per a vehicles i vianants.

En una segona fase els tècnics procediran a l’estabilització i la fixació de les roques a la muntanya, per evitar possibles nous despreniments. Aquests treballs s’allargaran dos mesos més. Llavors els veïns desallotjats podran tornar a les seves cases. Actualment resideixen en domicilis de familiars o es troben de lloguer, segons explica al Diari l’alcalde del municipi, Antoni Llambrich.

Els treballs compten amb un pressupost d’uns 200.000 euros, que de moment van a càrrec de l’Ajuntament de Miravet. El consistori ja ha aprovat la declaració del municipi com a Zona afectada per una emergència de protecció civil, l’antiga zona catastròfica, per poder accedir a ajuts d’administracions superiors per sufragar els danys arran del temporal. També s’estudia un procediment contra el propietari dels terrenys des d’on van caure les roques, les quals per sort només van causar danys materials.

Comentarios
Multimedia Diari