Miravet: molt més que una visita patrimonial

Patrimoni cultural. Segons les dades de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, el Castell de Miravet és el segon monument més visitat de Catalunya després d’Empúries

22 agosto 2021 06:30 | Actualizado a 22 agosto 2021 06:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Castell de Miravet és un dels espais més emblemàtics de les Terres de l’Ebre. Cada any, hi passen molts visitants que no només volen gaudir d’un turisme cultural i arquitectònic, sinó també de la natura.

En els últims anys, les Terres de l’Ebre s’han convertit en un dels destins turístics preferits pels viatgers i, actualment, el castell de Miravet ja és el segon monument més visitat de tots aquells gestionats pel departament de Cultura de la Generalitat a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Segons les dades de l’Agència, Miravet l’any passat era el tercer monument més visitat de Catalunya d’entre els que gestiona l’ens, però amb les dades de gener a maig s’ha consolidat com el segon, després d’Empúries, superant en visites a Sant Pere de Rodes.

Durant les vacances de Pasqua, segons expliquen des de l’Agència, hi ha hagut bones dades turístiques. «Molta gent que s’interessa per Miravet com un dels grans actius patrimonials. Per Setmana Santa hi va haver molta acceptació, molt turisme català i ara comença a tornar el francès», explica Marina Miquel, coordinadora de l’àrea de monuments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i afegeix que sembla que, de moment, aquesta tendència es confirma, tot i que encara falta analitzar les dades de l’estiu. Afirma que enguany les dades estan sent excepcionals amb moltes visites i que els seus visitants són sobretot turisme familiar. «El castell és segurament l’actiu patrimonial, més emblemàtic de tot aquest territori i per això rep tantes visites. Pel que fa als visitants, hi ha hagut molt bona acollida, igual que l’any passat, quan el nombre de visites va créixer, sobretot per part de visitants de proximitat. Segurament té a veure amb l’augment del turisme a les terres de l’Ebre», explica Miquel i afegeix que al final, visitar Miravet es converteix en molt més que una visita al patrimoni arquitectònic: «Anar a Miravet no és només una visita patrimonial, Miravet és una visita interessant perquè a més de conèixer el castell i la seva història també es pot veure el poble i fer visita de natura. Aquesta possibilitat de tenir molts actius turístics fa que Miravet sigui una molt bona destinació»

Cultura al castell

El castell també és seu de diferents actes culturals.

Aquest cap de setmana han començat les activitats d’estiu de la campanya «Viu el patrimoni» impulsada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Demà tindrà lloc l’activitat familiar «Un tresor, tres cultures» que vol posar en relleu les diferents cultures que han tingut un pes en la història de la població. Es tracta d’una activitat realitzada durant l’estiu a partir d’un joc de pistes basat en l’enginy i la recerca.

Pel que fa als actes musicals, ahir va tenir lloc dos concerts de l’Eufònic amb Tomomi Kubo i Barba Corsini i el passat 12 de junt el Mirarock, amb Portobello i Oques Grasses.

Comentarios
Multimedia Diari