Miravet repara el pou i torna a tenir aigua després de 49 hores de talls

Operaris, regidors i el mateix alcalde van treballar al llarg del dia d'ahir per reparar l'avaria i recuperar el subministrament

19 mayo 2017 16:50 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El municipi de Miravet va recuperar ahir el servei d’aigua potable després d’una avaria a l’únic pou de subministrament que ha provocat restriccions durant 49 hores, de dilluns a la tarda fins ahir dimecres a la tarda.

La causa de l’avaria és la degradació dels tubs de ferro col·locats al pou. El continu contacte amb l’aigua i la calç els haurien malmès, «estaven foradats», detalla al Diari l’alcalde de Miravet, Toni Borrell. «L’últim cop que es van fer tasques similars de substitució de tubs va ser fa sis o set mesos», afegeix.

L’actuació ha consistit en la substitució de gairebé 90 metres de tubs que condueixen l’aigua del pou al dipòsit, situat a una alçada superior, i de la bomba d’extracció de l’aigua.

De fet, l’Ajuntament de Miravet havia previst ja l’actuació en el pressupost municipal per al 2017, amb una inversió d’uns 6.000 euros. «Es podien fer malbé en qualsevol moment i ha estat ara, en una època més delicada», apunta l’alcalde.

Fonts municipals assenyalen que els tubs estaven encomanats a l’empresa subministradora des del passat divendres quan es van començar a detectar incidències en el subministrament. Borrell explica que esperaven el material dilluns però no va arribar fins dimarts. Amb l’objectiu de fer la reparació aprofitant tota la llum solar, l’actuació es va realitzar ahir dimecres, des de les 9 hores.

L’afectació ha estat diversa al nucli urbà, s’ha notat més en algunes zones que en altres. En altres casos, l’habitatge o establiment disposa de dipòsit propi i han utilitzat aquesta aigua. El primer tall es va produir dilluns, dia 2, a les 15.30 hores.

Un dels negocis afectats ha estat un dels restaurants del poble, que ha deixat de treballar per la manca d’aigua, «podem dir que hem descansat dos dies, suposo que aquesta nit (per ahir) tornarem a tenir aigua», ha explicat el seu responsable. En algun allotjament de turisme rural del poble s’ha demanat paciència als clients davant d’una incidència extraordinària i així s’ha entès.

L’Ajuntament ha informat de l’evolució de la incidència a través de pregons i ha demanat disculpes per les molèsties. «La gent s’ha fet càrrec de la situació, excepte una minoria», tanca Borrell.

Pou pendent

El pou fou construït a principis dels anys 80 i captura l’aigua del nivell freàtic de l’Ebre. En el projecte de pressupostos 2017 de la Generalitat hi ha prevista una partida de 80.000 € per a la construcció d’una nova captació d’aigua. L’obra forma part del pla d’abastament alternatiu en cas de contaminació de l’Ebre durant l’extracció dels llots tòxics del pantà de Flix.

Comentarios
Multimedia Diari