Miravet se situa com el poble ebrenc que gestiona millor els residus

Segons les dades publicades per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), el poble riberenc és el més eficient

17 diciembre 2018 13:24 | Actualizado a 01 marzo 2019 12:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Miravet ha estat declarat el poble que millor recicla de les Terres de l’Ebre segons les dades presentades recentment per l’Agència de Residus de Catalunya, corresponent a l’any 2017.

Com molts dels municipis petits de la comarca de la Ribera d’Ebre o Terra Alta, Miravet troba la clau dels seus bons resultats de gestió de residus en la recollida porta a porta.

Des de fa 15 anys amb aquest sistema es recullen totes les fraccions i, per tant, no hi ha necessitat de tenir contenidors al municipi, segons explica el seu alcalde, Toni Borrell. «Si poses contenidors, la gent es malacostuma i deixa la brossa a l’hora que volen, ja que no tothom fa cas de les advertències en els horaris, per tant la solució va ser eliminar-los tots i els resultats han estat molt efectius».

Tots els contenidors van ser eliminats del municipi, de tal manera que cada dia passen els treballadors amb un tractor i un remolc a recollir la brossa porta a porta. Cada dia es recull un tipus de residus i la gent, que ja està informada, deixa la bossa que pertoca penjada fora la porta de casa, amb un ganxo. El tractor després s’emporta les deixalles a l’estació de transferència, als afores del municipi, i d’allí viatgen en camions a les plantes de tractaments de residus corresponents.

Terra Alta 

Miravet (Ribera d’Ebre) és el municipi que separa millor els residus, seguit de Batea, Prat de Comte, el Pinell de Brai i Caseres.

Tot i que Miravet pertany a la Ribera d’Ebre, els resultats per comarques assenyalen que la Terra Alta és la comarca que més i millor recicla de les Terres de l’Ebre, amb una recollida per càpita de 365,66 kg/hab./any. 

En canvi, les dades apunten que la comarca que més residus genera és la del Baix Ebre, amb 531,84 kg/hab./any.

En termes generals, durant l’any 2017 a les Terres de l’Ebre es van recollir unes 89.000 tones, amb una recollida total per càpita d’1,36 kg/hab./dia.

Comentarios
Multimedia Diari