Mobile Week a la Ribera: Les escoles s’endinsen en la innovació social digital

Els estudiants de les escoles Lluís Viñas i Santa Teresa participen en una prova pilot de la nova edició de la Mobile Week Ribera d’Ebre

20 febrero 2020 10:10 | Actualizado a 21 febrero 2020 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ribera d’Ebre es troba submergida en la Mobile Week, una setmana de conferències i activitats sobre el món digital que no es perdran ni els més menuts i menudes de la comarca. I és que un dels primers tallers, que va tenir lloc ahir al matí i que es repetirà fins divendres, va ser el de «Com fer innovació social a l’escola», un projecte pilot en el qual participa l’alumnat de 6è de primària de les escoles Lluís Viñas i Santa Teresa de Móra d’Ebre.

Albert Pujol, dinamitzador del COEbreLAB i un dels encarregats de l’activitat, explicava que «la innovació social digital recau en marcar reptes que es puguin assumir a través de les eines digitals i plantejar accions que milloren la societat». I és que un dels òrgans que du a terme aquest plantejament és el COEbreLAB Ribera d’Ebre gestionat pel Consell Comarcal, per això també es va explicar als alumnes quins projectes s’estaven duent a terme.

Per presentar-ho de forma dinàmica, el taller es va organitzar en una primera part, on l’alumnat va poder entendre el concepte a través d’audiovisuals, per després reflexionar sobre dues preguntes i escollir la que més els interessava desenvolupar, que en aquest cas va girar entorn la tecnologia i els deures.

«Estem molt contents de la dinàmica i segurament podrem acabar estandarditzant l’activitat i oferint-la a altres escoles», deia Pujol, qui afegia que «molts cops els conceptes tecnològics es queden en les converses d’adults, per això el nostre objectiu era veure quin coneixement tenien els més joves i ens hem quedat sorpresos, perquè han sortit conceptes com la innovació social o l’economia col·laborativa», seguia.

Aquestes sessions són la continuïtat del projecte que es va iniciar el 2019, on també en el marc de la Mobile Week Ribera d’Ebre es va parlar als estudiants sobre tecnologia mòbil. A banda, fins divendres també es realitzaran altres tallers per a estudiants d’institut i professionals.

Comentarios
Multimedia Diari