Moció de confiança a Ulldecona pel bloqueig amb els pressupostos

L’oposició impedeix per primera vegada a la història del municipi l’aprovació dels pressupostos per al 2018, i l’alcaldessa Núria Ventura se sotmetrà demà a una qüestió de confiança per evitar una situació de paràlisi

24 mayo 2018 09:53 | Actualizado a 01 junio 2018 15:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’oposició del govern d’Ulldecona ha bloquejat, votant al ple en contra i abstenint-se, els pressupostos del 2018, i demà, l’alcaldessa d’Ulldecona Núria Ventura se sotmetrà a la qüestió de confiança.

L’Ajuntament d’Ulldecona va celebrar la nit de dilluns passat una sessió extraordinària del ple municipal. El darrer punt dins la secció resolutòria de l’ordre del dia era la proposta de Pressupostos per a l’exercici 2018 feta pel govern municipal. Els comptes presentats ascendeixen a la quantitat de 7.457.454 euros.

Els comptes, però, van rebre només els vots favorables dels cinc regidors que formen el govern municipal (Socialistes Ulldecona). Els sis regidors dels grups CiU, MU i CUP van votar-hi en contra i els dos del PP es van abstenir. 

En acabar el ple, Ventura va lamentar la paràlisi que aquest fet suposa sobre l’acció de l’Ajuntament i els perjudicis que comportarà sobre el municipi, on és la primera vegada que l’oposició impedeix l’aprovació dels pressupostos. 

Davant d’aquest panorama, demà a les 9 del matí l’alcaldessa d’Ulldecona se sotmetrà a la qüestió de confiança. Si s’aprova aquesta, els pressupostos quedaran automàticament aprovats. Si no s’aprova, l’oposició té un mes per presentar la moció de censura. I si no presenten la moció de censura, els pressupostos quedarien aprovats un mes més tard.

Accions pendents 
«O tenim la confiança per seguir governant o que ells presenten una alternativa millor. El que no farem és seguir governant sense tenir els pressupostos, ja que això afectaria molt la ciutadania, amb inversions, accions i subvencions que hi ha pendents per aquest any», ha valorat Ventura. 

Segons va explicar l’alcaldessa, «els números responen a les necessitats d’Ulldecona i barris i donen continuïtat als dels passats exercicis per tal d’assolir els compromisos marcats a principi de mandat».

L’alcaldessa Núria Ventura ha declarat que plantejar demà la qüestió de confiança era «fer el més honest per  als ciutadans». «Podríem seguir un any amb els pressupostos bloquejats, però no podríem seguir amb la nostra tasca; hi ha moltes inversions i les subvencions que afecten la ciutadania i no seria honest», ha valorat. 

Els quatre eixos fonamentals d’actuació d’aquests pressupostos, especificats per l’alcaldessa, són el d’afavorir la reactivació econòmica, potenciant el suport al teixit empresarial, comercial i apostant per la innovació; el d’aprofundir en les polítiques d’ocupació, cohesió social i suport a les famílies; el de millorar l’espai públic intensificant les tasques de manteniment a la via pública, amb inversió en carrers, supressió de barreres arquitectòniques, i el renovació de la xarxa d’enllumenat per fomentar l’estalvi energètic; i un darrer àmbit de participació i transparència.

 Al ple sí es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals la implantació del Registre General de Personal, una modificació puntual de les Normes Subsidiàries, la declaració de Bé Cultural d’Interès Local del Mil·liari Romà de la Foia i una modificació de l’ordenança reguladora dels guals per entrada i sortida de vehicles, entre d’altres mocions.

Comentarios
Multimedia Diari