Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Moltíssima tensió a Roquetes en l'operatiu policial per retirar urnes al pavelló de Roquetes

Centenars de persones han escridassat l'impressionant operatiu policial del cossos de l'Estat activat fa una hora al pavelló poliesportiu de Roquetes, al Baix Ebre. 

A.Caralt

Whatsapp
Espectacular operatiu dels cossos policials al pavelló firal de Roquetes. Foto: Andreu Caralt

Espectacular operatiu dels cossos policials al pavelló firal de Roquetes. Foto: Andreu Caralt

Centenars de persones han escridassat l'impressionant operatiu policial del cossos de l'Estat activat fa una hora al pavelló poliesportiu de Roquetes, al Baix Ebre. Els agents han rebentat una de les portes d'accés al pavelló i s'han endut documentació de la votació i algunes de les urnes, segons algunes fonts. No tot el material s'ha confiscat ja que hi hagut temps d'amargar-ne una part.

Mentre els agents de paisà inspeccionaven l'interior del pavelló, desenes d'agents antiavalots amb armes llargues s'han parapetat a la porta principal del pavelló. Els veïns concentrats han cantat consignes favorables al dret a votar i a la independència i s'han mostrat molt indignats amb el paper de les forces policials.

El moment de màxima tensió s'ha produït que els antiavalots han marxat del pavelló, per un carrer. Llavors, centenars de veïns els han increpat mentre s'establia un feble cordó policial per evitar l'enfrontament obert, que ha estat molt a prop de produir-se. L'alcalde de Roquetes, el republicà Francesc Gas, s'ha posat davant la multitud, sol, mentre els avalots, fortament armats, han retrocedit fins els seus vehicles. S'ha llençat alguna pedra però sortosament no s'han produir incidents.

Una gentada escridassant a les unitats antiavalots, fa una hora. Fota: A.Caralt

Alguns veïns s'han posat a plorar i altres han mostrat una viva indignació. Sobre una de les taules de les meses, Gas s'ha adreçat amb un petit megàfon denunciant les pràctiques autoritàries de l'Estat espanyol i ha dit que si avui no es pot votar amb totes les garanties, es podrà fer en sis mesos, o sinó més tard. També ha assegurat que avui l'Estat espanyol ha perdut.

Recuperada a poc a poc la calma, l'organització ha tret una de les urnes que s'han aconseguit amagar mentre es donaven consignes per anar a buscar més paperetes.

Estat de la porta del pavelló rebenada,fa una hora. Foto: A.Caralt

Comentarios

Lea También