MónNatura es prepara per acollir el Tercer Delta Birding Festival

Es comptarà amb la participació d'ornitòlegs de renom internacional i enguany també es convoca un concurs de fotografia

19 mayo 2017 18:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cap de setmana del 23 al 25 de setembre, el centre MónNatura Delta acollirà per tercer any el Delta Birding Festival, l’únic festival internacional d’ornitologia d’Espanya.

L’esdeveniment va tancar l’any passat la segona edició amb un gran èxit de públic, amb més de dos mil assistents i enguany, amb un centenar activitats diferents, s’espera assolir una xifra similar.

Com a novetat d’aquesta edició, s’ha convocat el primer concurs de fotografia «Delta Foto Contest» en col·laboració amb la Societat Espanyola d’Ornitologia i Canon. També cal destacar que s’han habilitat noves zones per observar ocells, i s’ha organitzat un minicinema on es projectaran documentals i una exposició de fotografies fetes amb digiscoping.

Així mateix, també s’oferirà l’oportunitat excepcional de visitar la llacuna de l’Alfacada, on es gaudirà d’una demostració d’anellada; fer sortides per a principiants entorn del festival, sortides amb vaixell a mar obert per observar aus marines o pel riu Ebre tot descobrint una perspectiva diferent de les aus del Delta o participar en tallers de digiscoping, fototrampeig, identificació auditiva, il·lustració d’ocells o de caixes niu i menjadores.

El festival ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus ponents. Enguany es comptarà amb la participació d’ornitòlegs de renom internacional com Lars Svensson, famós autor de la millor guia d’identificació d’ocells de la nostra regió; Alström, expert en taxonomia i evolució dels ocells; Hadoram Shirihai, ornitòleg israelià gran especialista en la identificació d’ocells del Paleàrtic i redescobridor de diverses espècies de petrells oceànics que es consideraven extingits; Yossi Leshem, expert israelià en col·lisions d’ocells amb avions, o Vincent Bretagnolle, gran especialista en l’estudi de les aus marines més escasses del planeta.

En definitiva, s’oferiran més d’un centenar de propostes pensades per a totes les edats, que ompliran la graella del Delta Birding Festival que es desenvoluparan al centre MónNatura Delta, de la Fundació Catalunya-La Pedrera i que organitza conjuntament amb Oryx i l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

Comentarios
Multimedia Diari