«Monsortirem», la plataforma per canalitzar la solidaritat ciutadana amb Alcanar

Es preparen la celebració de partits de futbol benèfics, concerts solidaris i altres iniciatives per recollir fons destinats a la reconstrucció dels espais destrossats pels darrers aiguats

11 septiembre 2021 19:00 | Actualizado a 12 septiembre 2021 06:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Onze dies després de les pluges torrencials del passat 1 de setembre, els danys encara són ben visibles al municipi d’Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja. Des del primer dia, però, centenars de voluntaris s’han apropat als espais afectats per ajudar en les tasques de neteja, en una extraordinària lliçó de solidaritat amb tots els damnificats i el poble d’Alcanar.

El hashtag que va crear-se automàticament després dels aiguats, #monsortirem, avui ja és una plataforma ciutadana que s’està gestant. La plataforma està formada per membres de la societat civil d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja amb l’objectiu de canalitzar accions de solidaritat per a recaptar fons per a la reconstrucció del municipi.

En els propers dies la plataforma farà un acte públic per a donar-se a conéixer, i de moment ja està organitzant una agenda d’actes que inclouen concerts solidaris amb artistes de la terra i de la resta de Catalunya, partits de futbol benèfic amb la participació d’equips d’àmbit local i nacional i diferents iniciatives de merchandising per a fer difusió del projecte. També està previst que s’habilite un número de compte corrent per a gestionar les donacions.

Des de l’Ajuntament d’Alcanar ja s’ha expressat la voluntat de donar suport a la Plataforma Monsortirem i de col·laborar amb tots els mitjans que tinga al seu abast.

Rosa Raga és la Síndic de Greuges d’Alcanar, i explica al Diari que l’objectiu és poder recollir les iniciatives de particulars i entitats. «Vam pensar que la millor forma era que fos mitjançant una plataforma i col·laborar amb l’Ajuntament quan calgués. El que intentem és que hi haja també representació dels tres nuclis: Alcanar, les Cases i Alcanar Platja», expressa. «Encara estem als inicis, però volem constituir-nos oficialment en breu amb l’aprovació dels estatuts i començar a treballar». Raga apunta que fins i tot es podran celebrar partits amb el FC Barcelona i l’Espanyol per ajudar a recollir fons.

Una de les entitats que el primer dia ja va posar a disposició de l’Ajuntament els seus estalvis per adquirir carretilles, pales i guants va ser la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, que lluita pel desmantellament de la plataforma Castor. «Teníem una quantitat prou substanciosa amb donatius que els veïns i molta gent ens va donar per sufragar els costos d’advocats i judicis. Ja que els veïns s’hi havien bolcat ara el més lògic era retornar aquests diners al poble», detalla el portaveu Evelio Monfort.

Altres mostres de solidaritat han arribat del món de l’esport ebrenc, ja que el club de futbol (CF) Alcanar va anunciar que havia perdut gran part del material, i de fet el camp de futbol la Fanecada encara està afectat.

Comentarios
Multimedia Diari