Monstres de l’Ebre, música ebrenca per Instagram TV

Ahir va arrencar el primer festival de músics de les Terres de l’Ebre per Instagram TV, on participaran 16 grups i cantautors del territori

24 marzo 2020 10:40 | Actualizado a 27 marzo 2020 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una quinzena de músics i bandes de les Terres de l’Ebre s’han agrupat per portar la seva música a totes les cases durant el temps de confinament. Sota el nom de Monstres de l’Ebre, artistes com Pepet i Marieta, Montse Castellà o Rampaire compartiran les seves cançons per fer més amena aquesta estranya situació de confinament per intentar frenar el virus.

L’organitzador de la iniciativa i un dels integrants del grup Gebre, Aleix Ferrús, explicava al Diari com va nàixer el primer festival de músics de les Terres de l’Ebre per Instagram TV: «Aquests dies ja havia vist altres festivals en línia, i ajudant-me que toco en un grup, vaig començar a contactar amb coneguts músics per explicar-los el que volia fer», explicava. Una acció que, a més, engegava amb l’objectiu d’enfortir els llaços entre els artistes ebrencs. «Sempre m’havia rondat pel cap crear una xarxa entre els artistes ebrencs, així que se’m va acudir la idea de Monstres de l’Ebre, i vaig tenir la sort que molts artistes han volgut participar», explicava.

I és que, com passa en molts altres sectors, els cantautors i les bandes de música són dels grans damnificats per aquesta situació, ja que han vist cancel·lats concerts dels quals ja havien venut entrades, així com festivals i altres actuacions amb els quals ja comptaven per sobreviure. Per això, i amb la finalitat de seguir també amb la promoció, el festival es pot seguir a través del compte d’Instagram @monstresdelebre i, a diferència de la resta d’accions similars, no s’oferirà una actuació en directe, sinó que es compartiran les diferents cançons a través de l’eina Instagram TV.

El tret de sortida el va donar Menut ahir 23 de març, obrint un cicle d’actuacions que, sempre de dilluns a divendres i cap a les 18 hores, es podran veure i escoltar des de qualsevol dispositiu mòbil amb connexió a internet. De la mateixa manera que també hi haurà la possibilitat de recuperar les actuacions sempre que es vulgui a través del mateix perfil de la xarxa social del festival. Un detall que, segons Ferrús, ajudarà també a crear una «base de dades» dels grups i artistes del sud de Catalunya.

El festival utilitza com a símbol la llegenda del Monstre de l’Ebre, un silur de tals dimensions que mai ha pogut pescar ningú. «Aquest és un dels secrets més amagats del riu Ebre, tal com ho són totes aquestes propostes musicals que recopila aquest festival», seguia l’organitzador.

Avui dimarts és el torn de Xarim Aresté, però el cartell s’allargarà fins d’aquí a dues setmanes amb la participació de veus com la de Joan Bagés, Fardatxa, És cosa de 3 i Gebre, de la mateixa manera que podrem sentir la música de Ro, Setrill, Rampaire o Camins Blancs. També els seguiran noms del territori ebrenc com el guitarrista Marcel Castellví, el músic flixanco Ramir Guiu, Adrià Cid o Manel Urbà i molts més artistes que encara queden per confirmar.

I és que el festival té data d’inici però no de clausura, igual que l’estat d’alarma en el qual ens trobem, per això és una iniciativa en constant moviment, que segueix buscant artistes per aportar el seu granet de sorra en fer més entretinguda l’estada a casa.

Comentarios
Multimedia Diari