Montse Castellà, al cim de l’excel·lència

La cantautora de Tortosa impulsa una campanya de micromecenatge per fer realitat el seu cinquè treball discogràfic, que inclourà una dotzena de cançons

29 mayo 2020 17:40 | Actualizado a 29 mayo 2020 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Idees, temps i calma. Amb aquests tres ingredients la cantautora Montse Castellà (Tortosa, 1976) ha iniciat el camí del que serà el seu cinquè disc i que defineix com «dolç i salvatge». Per això, ha impulsat una campanya de micromecenatge a través de Verkami, amb l’objectiu de trobar la cooperació, la solidaritat i la confiança del públic per fer realitat el treball. «Fa molt de temps que tenia al cap crear un nou disc i ja tenia algunes idees damunt la taula però, fins ara, no havia tingut el temps per desenvolupar-les en calma», explica la cantautora, qui sempre té a mà una llibreta per prendre notes.  

Ha estat durant el confinament que la tortosina ha posat ordre a aquestes idees. «La inspiració m’ha acompanyat i realment he pogut avançar, fins tenir gairebé enllestit el disc, a l’espera d’un parell de cançons per compondre», explica Montse Castellà. En relació a la iniciativa d’impulsar una campanya de micromecenatge, diu que «no deixa de ser com una pre-reserva del disc abans no surti al mercat i amb aquesta reserva anticipada els mecenes s’asseguren un exemplar, mentre a mi me permeten finançar bona part de la producció de l’àlbum». Sobre què tindrà d’especial el cinquè disc, Montse Castellà destaca que «sempre treballo en la condició que el meu últim treball sigui el millor entre tots els que he fet abans», si bé matisa que «això no significa que els anteriors no siguin bons, sinó que ho van ser cadascun en el seu moment». 

Al llarg de la seva trajectòria, la cantautora ebrenca s’ha convertit en una «ambaixadora del territori a través de la música». Aquest cinquè disc inclourà una dotzena de cançons –segons explica– «amb moltes històries quotidianes y amb ritmes diferents» del que Montse Castellà té acostumat al seu públic. En quant al procés de composició, la cantautora recorda que «la nostra feina té un vessant públic amb viatges, entrevistes i actuacions als escenaris, però també una part íntima i de pau perquè la inspiració arribi amb més tranquil·litat». És per això que durant la quarantena no li ha resultat estrany quedar-se a casa compondre: «M’agrada la soledat i estar en mi mateixa», reconeix, tot i que «trobo a faltar el vessant més actiu de la feina». I en aquest temps, assevera que «he recuperat espais que tenia oblidats, com el balcó». 

El nou treball discogràfic també inclourà una versió traduïda al català d’un tema de Joan Baez. «Amb ella vaig fer un duet l’estiu passat i és una manera d’agrair la seva generositat», explica Montse Castellà. De com ha afrontat el repte de fer aquesta versió traduïda, la cantautora  destaca que «quan coneixes a algú tan il·lustre, amb tant de talent i un referent de l’activisme social, el repte principal és mirar d’estar a l’alçada en la versió que faré, perquè és una dona estimada arreu del món i qualsevol versió serà mirada en lupa». Així mateix, reconeix que «sóc molt exigent en mi mateixa i sempre aspiro a l’excel·lència i la professionalitat en tot el que faig». És per això que –segons paraules de Montse Castellà– «l’alegria i la il·lusió de fer-ho han superat les poques temors que podia tenir, m’he deixat portar». 

En quant al futur, Montse Castellà recorda que «la cultura ja venia d’una situació precària i amb aquesta crisis el sector va ser el primer en aturar-se i serà l’últim en tornar a l’activitat». Una situació que assegura s’agreuja tenint en compte que «tenim zero ingressos». Tot i així, la tortosina segueix sent optimista. «Sóc senzilla en la manera de viure i m’adaptaré als nous temps, reinventant-me», afirma.
 

Comentarios
Multimedia Diari