Montse Perelló: «La política municipal, l’has de portar dins»

La nova alcaldessa de Tivissa arrenca la seva legislatura

24 julio 2019 12:10 | Actualizado a 24 julio 2019 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

S’estrena com a alcaldessa, li està passant ràpid?
Molt ràpid, tenim la sensació que que fa més!

Quina experiència tenia?
Veníem de l’oposició que ve a ser la trinxera de la política municipal. Jo personalment portava dos legislatures a l’oposició, assistint a tots els plenaris. A sobre eren a les 12 hores del migdia o a les 20 hores de la tarda. Dues hores complicades, ja que la gent treballa i sempre havies de demanar permís. Ara, però, això canviarà.

És el primer canvi del seu govern?
No ho comptaria com a canvi, però sí que va vinculat a la nostra manera de fer política: oberta i implicant a la màxima ciutadania possible, sempre des d’una manera transversal. Bàsicament amb el tema dels plens el que volem fer és que siguin a la tarda i oberts a tota la ciutadania.

Per què es va presentar per alcaldessa?
El portes dins, suposo, aquest sentiment de fer coses per al teu poble. Jo a escala de poble havia organitzat diferents iniciatives culturals com el Correllengua o el grup de grallers. Sempre m’he involucrat amb el poble més enllà de la meva feina.

Ara almenys es dedica al poble però d’una manera retribuïda.
Bé, jo no rebo cap salari per ser alcaldessa. Sí que és veritat que els municipis de menys de 2.000 habitants tenim una subvenció que en aquest cas serveix per pagar, entre d’altres coses, al nostre equip format per tres regidors i jo mateixa. Però tinc la meva feina, i amb això faig, prefereixo recompensar econòmicament a la gent que dedica més hores a la tasca de l’Ajuntament.

Tota una alcaldessa atípica.
Probablement (riu). Tampoc em veig moltes legislatures al capdavant del consistori, tampoc puc dir res perquè estic al principi. Però sóc conscient que cal apoderar a la gent jove, la gent que ve a la darrera teu, cal deixar relleus.

Hi ha molts alcaldes que han estat més de 10 anys al càrrec.
Això no hauria de ser així, perquè la gent jove té molt de potencial. Tenim la generació més preparada de la història i és la vegada que tenen més difícil arribar lluny.

Quins projectes tenen pensats per a Tivissa?
Volem construir una depuradora, perquè som dels pocs municipis que encara tiren l’aigua bruta als seus aqüífers i des del partit considerem que és una iniciativa important. Després, també volem arreglar un edifici emblemàtic: l’antiga societat. I acabar el nou pavelló, un projecte que ens ve de l’altra legislatura i que té un cost de dos milions d’euros.

És molt de pressupost per a un poble tan petit...
Sí, però ja tenim l’empresa adjudicada, així que ara només el podem tirar endavant. Però el pressupost del poble anirà molt vinculat al pavelló.

Esteu en festes majors...
Vam començar aquest cap de setmana passat i avui dimecres és el pregó. Aquest any el farà Clàudia Cedó, una dramaturga que ha triomfat aquest any i ha guanyat tres Premis Butaca per l’obra Una gossa en un descampat.

Comentarios
Multimedia Diari