Mor José Quiles, director de la Banda Municipal de Música d'Alcanar durant 31 anys

Sota la seua direcció es va posar en marxa l'escola de música de l'entitat 

28 agosto 2020 08:30 | Actualizado a 28 agosto 2020 08:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El mestre José Quiles Simón va dirigir la Banda Municipal de Música d’Alcanar entre 1969 i l’any 2000. Sota la seua direcció es va posar en marxa l’escola de música de l’entitat (coneguda popularment com l’Acadèmia).

La Banda va participar al programa de TVE Gente Jóven, a diverses edicions de les Falles de València, a més de realitzar un intercanvi amb l’italià Complesso Bandístico Fornovese. També es van organitzar homenatges als malaguanyats músics canareus José Antonio Valls i Juan José Cervera.

Quiles va comprondre la música dels himnes a Alcanar, del 750 aniversari de la Carta Pobla, 75 anys del C.D. Alcanar i una balada pel 150 aniversari de la Banda. En total són una trentena d’ obres escrites per ell.

Va dirigir les bandes de música d’Altura, Alfarb, Villar del Arzobispo, Jarafuel i Torrent, totes valencianes. Per concurs de trasllats obtindria la plaça de director a Alcanar, després de dirigir dos anys la Banda municipal de Briviesca (Burgos).

José Quiles Simón (València, 1935) va estudiar al Conservatori Superior de Música de València i el 1963 ingressà al Cuerpo Nacional de Directores de Bandas de Música Civiles.

Comentarios
Multimedia Diari