Más de Ebre

Mor l'escultor Ángel Acosta als 92 anys

És autor de diversos pasos de la Setmana Santa tortosina

Redacció

Whatsapp
Acosta va ser Fill Adoptiu de Tortosa. Foto: Joan Revillas

Acosta va ser Fill Adoptiu de Tortosa. Foto: Joan Revillas

Ha mort l’escultor Ángel Acosta Martín, als 92 anys. Acosta va nàixer el 1922 a la ciutat canària de Puerto de la Cruz, però vivia a Tortosa des de 1947. Va ser un artista prolífic, reconegut tant en el camp de l’escultura com en el pictòric.

Molt implicat amb el seu barri, el de Sant Llàtzer de Torosa, l’associació veïnal va fer un minut de silenci ahir a la tarda en record seu.

Entre les seues obres destaquen la realització del monument de la plaça Corona d’Aragó, a la cruïlla de Quatre Camins de Tortosa, que havia dissenyat el també escultor Innocenci Soriano-Montagut. La seua obra es troba arreu del territori del que va ser l’antiga Diòcesi de Tortosa, fins a la dècada dels anys seixanta del segle passat. És autor de la imatge de la Verge del Carme (1954) de l’església de Nuestra Señora de la Peña de Francia (Puerto de la Cruz, Tenerife), una de les imatges més venerades de les Illes Canàries, i de dos dels passos de la Setmana Santa de Tortosa, La Verge de les Angoixes (1999) i el Despullament de Jesús (2004), més conegut com a Pas del Sagrat Cor de la Confraria de Jesús, recuperat d’un preexistent, i gràcies al qual Acosta va ser anomenat Germà Major de la Confraria.

L’any 2005, l’Ajuntament de Tortosa va concedir-li el títol de Fill Adoptiu. El 2006 rebia l’homenatge de Puerto de la Cruz, que va dedicar-li un bust i una plaça amb el seu nom al barri mariner de La Ranilla. A banda, Acosta era un dels impulsors per aconseguir que Tortosa fos patrimoni de la Humanitat d’Unesco.

El funeral serà avui dimarts, dia 14, a les 5 de la tarda, a l’església de la Mare de Déu dels Ángels.–marina pallás

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También