Móra d'Ebre celebra els Tres Tombs i reparteix 580 clotxes per esmorzar

La capital riberenca culmina avui quatre dies de festa major d'hivern, amb èxit de participació i assistència de públic

19 mayo 2017 23:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dia gran a Móra d’Ebre amb la celebració dels principals actes de la festa major d’hivern de Sant Antoni, que en els últims anys ha agafat molt de protagonisme a la capital. La plaça de Baix es va llevar ben d’hora per viure un dels esdeveniments més popular del programa d’actes, l’esmorzar de la clotxa, menja tradicional de la Ribera d’Ebre.

La festa ha complert la seua dotzena edició i s’ha tancat amb un total de 580 clotxes venudes. Durant tot el matí, centenars de veïns van poder degustar aquest plat típic a base d’hortalisses escalivades i arengada a la brasa dins mig pa de pagès, tot ben amanit amb oli d’oliva de l’Agrària Sant Antoni de Móra d’Ebre.

Posteriorment es van formar els Tres Tombs amb carruatges i cavalleries, per tal de desfilar pels carrers principals del nucli antic de la població. Els carruatges i els equins participants va rebre la benedicció de Mossèn Soriano en el seu pas per davant de l’església prioral.

La festa va continuar amb la benedicció dels animals domèstics i l’homenatge al fadrí de Sant Antoni, en aquesta ocasió Josep Moliné Soldevila, pagès jubilat nascut l’any 1935.

L’alcalde de la població, Joan Piñol, li va lliurar una placa. Avui es culmina el llarg cap de setmana de festa amb tres activitats. A les 11.30 hores, a la plaça de Dalt, gimcana de jocs de cucanya. A les 18.00 hores, a La Llanterna Teatre Municipal, gran ball de Sant Antoni amb el grup Costa Daurada.I mitja més tard, a la plaça de Dalt, encesa de carretilles de la Colla de Diables Sheron.

A la veïna població d’Ascó, també se celebra l’últim dia de la festa major de Sant Antoni amb un acte molt especial, la cursa de cavalls, matxos i rucs al costerut carrer dels Clots. La cita és a les 12.00 hores. A la tarda, última jornada d’encesa de la foguera i activitats al seu voltant, a la plaça de l’Església.

A banda, altres poblacions organitzen avui la Festa dels Tres Tombs. És el cas d’Amposta, amb un recorregut per la ciutat a partir de les 10.15 hores i posterior benedicció dels animals a les 12.15 hores. A Gandesa els actes s’inicien a les 10.30 hores, benedicció d’animals a la porta de l’església i de les coques i cócs típics. A continuació, encesa de la foguera amb el ball del baconet de Sant Antoni, missa, cantada dels ditxos, ball de la dansada i dinar popular.

Comentarios
Multimedia Diari