Móra d'Ebre celebra la festa major d'hivern en honor a Sant Antoni

Els actes arrenquen el proper divendres, amb l'inici de la Ruta de la Tapa Porca i l'obertura de dues exposicions

19 mayo 2017 16:48 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Móra d’Ebre celebra la seva festa major d’hivern, en honor a Sant Antoni, del 13 al 17 de gener. Els actes arrenquen el proper divendres, amb l’inici de la Ruta de la Tapa Porca i l’obertura de dues exposicions. A la Sala d’Exposicions Julio Antonio es podrà veure la mostra ‘La festa de Sant Antoni a la Ribera d’Ebre en imatges’, mentre que a La Llanterna Teatre s’inaugurarà l’exposició ‘Europa ara fa un milió d’anys’, cedida per la Diputació de Tarragona. A la nit, el mateix teatre acollirà el sopar popular de Sant Antoni, amb l’actuació de Miquel del Roig.

Dissabte els actes començaran a migdia amb un ball de vermut, amb la Bandarra Street Orkestra, a la plaça de Dalt. A les 12.30 s’ha convocat el primer Concurs ‘Devoraulives’, en què els participants competiran per veure qui menja més olives per minut.

Ja a la tarda (17.00 h) tindrà lloc el certamen ‘L’home més fort de la Ribera: Pagès Edition’, en què els participants demostraran les seves habilitats en diferents proves. A les 19. 00 h, xerrada ‘Els anys 70 del blanc i negre, al color’, a càrrec de Jordi Llambrich, Santi Alfonso i Ferran Roca, al teatre La Llanterna.

Pel que fa diumenge, s’han programat diverses activitats infantils, amb l’espectacle Glof i cucanyes i jocs tradicionals a la plaça de Dalt durant el matí, mentre que a la tarda (18.00 h) hi haurà el gran ball de Sant Antoni amb el grup Costa Daurada.

El dilluns dia 16 continuen les activitats de la festa d’hivern a Móra d’Ebre, amb una cercavila popular amb la Colla Gegantera, la Colla de Diables i Tabalers Sheron i els Pirates de l’Ebre, a les 17.30 hores.

Tot seguit, commemoració del 50è aniversari de l’Institut Julio Antonio, a la sala d’actes del centre, amb la presència de la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz. I per la nit, estrena de l’obra Sexes, a càrrec del grup Teatràvid Teatre.

Pel que fa al dia de Sant Antoni, dimarts 17, arrencarà amb la benedicció de les coques i els panets de Sant Antoni, i la celebració de la XIV Festa de la Clotxa de Móra d’Ebre, amb degustacions d’aquest àpat tradicional per 2 euros. A les 11.30 h, benedicció dels animals i cercavila de carrosses i cavalls, i al migdia, homenatge a la pagesia i missa major, per culminar amb un dinar popular. Per acabar els actes, Espectacle eqüestre a l’illa de Saurí.

Durant els dies de festa i fins al 29 de gener, un total de 16 bars i restaurants del municipi ofereixen les seves propostes gastronòmiques en la Ruta de la Tapa Porca, a un preu de 3 euros. Es tracta de la quarta edició d’aquesta ruta que té els ingredients del porc com a protagonistes.

Comentarios
Multimedia Diari