Móra d'Ebre enllesteix el nou POUM deu anys després d'iniciar els tràmits

La redacció del document de planejament es va iniciar el 2005 però no s'ha completat fins a una dècada després

19 mayo 2017 23:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’equip redactor del nou Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Móra d’Ebre –el primer que s’aprovarà a la població– ha presentat el document definitiu per a sotmetre’l a aprovació inicial per part del plenari.

D’aquesta manera, el govern local esperar aprovar-lo abans de culminar l’actual mandat municipal i encarrilar així un procés llarguíssim de tramitació, ple d’obstacles, iniciat ara fa una dècada, l’any 2005.

El planejament urbanístic redueix de manera destacable els creixements previstos en les primeres propostes del document, dissenyades en un període d’expansió urbanística a Catalunya.

Així, el POUM fixa un creixement residencial en un horitzó de 20 anys que permetria, com a màxim, doblar la població, és a dir, disposar d’uns 10.000 habitants. Les primeres propostes establien un horitzó màxim de 25.000 habitants, assegura l’alcalde, Joan Piñol.

Els creixements es dibuixen entorn del nucli urbà, al sud amb el límit de la circumval·lació de la N-420, i al nord, damunt del vial de l’hospital comarcal. També es defineix una nova àrea industrial, al costat de la N-420, a tocar de l’actual àrea industrial de la Verdaguera. Piñol afirma que no és tan important assolir un creixement residencial concret sinó disposar d’una eina de planejament definitiu.

Amb posterioritat a l’aprovació inicial, s’obrirà un procés de participació ciutadana amb l’objectiu d’ajustar les previsions del document a les necessitats del municipi i, finalment, un cop publicat el document, s’obrirà un període d’al·legacions que el Govern local vol que sigui ampli i vagi més enllà dels 45 dies preceptius per llei.

Nova façana fluvial

D’altra banda, el consistori ha signat recentment un conveni amb l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de La Salle per tal que el treball de final de curs dels alumnes de cinquè sigui el projecte de transformació i millora de la façana fluvial de Móra d’Ebre.

S’espera rebre al voltant de mig centenar de propostes, de les quals després d’una tria i d’un període d’exposició pública permetrà que els veïns puguin votar el millor projecte i que aquest, un cop acceptat, sigui aprovat en sessió plenària.

L’execució del projecte, culmina l’alcalde, s’hauria de dur a terme en diversos mandats municipals donat el seu cost.

Comentarios
Multimedia Diari