Más de Ebre

Móra d'Ebre estrena il·luminació artística al simbòlic Pont d'Arcades

L'empresa adjudicatària de l'enllumenat del municipi, Endesa, ha executat l'obra per pròpia iniciativa, convertint-se en el primer edifici o estructura de la capital amb il·luminació artística

A.Caralt

Whatsapp
La nova il·luminació artística que lluirà a partir d'ara el Pont d'Arcades de Móra d'Ebre totes les nits, ahir al vespre. Foto: Joan Revillas

La nova il·luminació artística que lluirà a partir d'ara el Pont d'Arcades de Móra d'Ebre totes les nits, ahir al vespre. Foto: Joan Revillas

Els veïns de Móra d’Ebre van rebre ahir un preciós regal de Reis. Aprofitant l’inici de la cavalcada des del Pont d’Arcades es va estrenar la nova i primera il·luminació artística d’aquesta estructura sobre el riu Ebre, considerada el símbol de Móra d’Ebre i un dels símbols de la comarca.

La il·luminació està formada per un total de 84 punts de llums leds col·locats a la part superior de les pilastres de cadascuna de les arcades. L’alcalde morenc, Joan Piñol, ha explicat al Diari que la il·luminació s’encendrà tots els dies al capvespre i romandrà fins ben entrada la nit tot i que no durant totes les hores nocturnes.

L’actuació ha estat realitzada per Endesa, guanyadora del concurs per dur a terme un projecte d’eficiència energètica, i fou incorporada dins el pla de millores proposat per l’elèctrica un cop ja s’havia adjudicat el concurs.

Un cop posada sobre la taula la proposta, l’Ajuntament va demanar el permís corresponent al Ministeri de Foment, propietari de la infraestructura, i ho va notificar al municipi veí de Móra la Nova.

El del Pont d’Arcades és la primera il·luminació artística en un edifici o estructura emblemàtica del municipi i segons l’alcalde suposa una posada en valor d’un dels principals símbols del municipi i la comarca.

El pont es va començar a construir en els mesos anys immediatament posteriors a l’acabament de la Guerra Civil al mateix indret on s’ubicava l’antic pont, dinamitat per les tropes republicanes. Fou inaugurat l’any 1943.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También