Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Móra d’Ebre estrena sala de radiologia i reclama més inversions a l'Hospital

Inversió de 140.000 euros en un nou equipament que substitueix maquinària obsoleta. L’actuació forma part del pla d’inversions 2017 a l’Hospital, que s’eleva a 250.000 euros. L’Ajuntament reclama els 2,3 M€ d’inversió necessària

Andreu Caralt

Whatsapp
Els responsables de l’Hospital de Móra d’Ebre van mostrar la nova sala de radiologia simple. FOTO: J.Revillas

Els responsables de l’Hospital de Móra d’Ebre van mostrar la nova sala de radiologia simple. FOTO: J.Revillas

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha estrenat una nova sala de radiologia simple, d’última generació i amb imatge digital, que substitueix una de les sales del centre que havia quedat fora de servei, ja que la seva maquinària havia quedat obsoleta. 

El nou equipament, amb un cost de 140.000 euros, disposa d’un sistema d’última generació format per un tub de raig X de tipus ‘suspensió de sostre’, que permet una adaptació més fàcil i ràpida a posicionaments de tots tipus, tant en pacients ambulatoris com enllitats.

A més, incorpora detectors digitals que permeten enviar les imatges de forma pràcticament immediata i, fins i tot, sense fil, a la consola tècnica de validació i postprocés.

El nou sistema permet un increment de la qualitat de la imatge amb una disminució de la radiació, així com un registre detallat de les dosis rebudes per a cada persona en cada radiografia practicada. 

Així mateix, l’estalvi de manipulació de xassís també fa disminuir el temps d’adquisició de les imatges radiogràfiques i les incomoditats dels pacients.

La nova sala ha estat reformada totalment incloent-hi la renovació del terra, el sostre i de diversos elements de radioprotecció de l’entorn.

Aquesta millora tecnològica forma part d’un projecte de renovació tecnologia més ample i en curs, iniciat fa uns mesos amb la renovació del sistema d’ecografies de Ginecologia i Radiologia i més recentment amb un ecògraf portàtil de suport a procediments vasculars quirúrgics. 

A més, durant els primers mesos de 2018 està prevista la implementació d’un nou mamògraf digital directe.
El director de l’Hospital, Joan Galbany, ha xifrat la inversió feta el 2017 en aquests nous equipaments en 250.000 euros.

Més inversions

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha donat la benvinguda a la instal·lació del nou servei però ha reivindicat, un cop més, el finançament per executar el pla d‘inversions imprescindible per posar al dia el centre sanitari, valorat en 2,3 milions d’euros. «No em cansaré de reivindicar allà on convingui els 2,3 milions d’euros per a la instal·lació. Perdoneu l’expressió, però seré una ‘mosca collonera’ en aquest sentit».

Cal recordar que la concessió de la gestió de l’Hospital caduca l’abril de 2018. El Govern de la Generalitat ja va decidir el passat estiu que una nova empresa pública del Servei Català de la Salut, anomenada Salut Ebre, assumiria la gestió del centre. Ahir, el director de Salut al territori, Ismael Piñas, va detallar que des del punt de vista tècnic la constitució de l’empresa pública està en una fase avançada. «Ara bé, el que cal és la iniciativa política, la decisió de constituir-la i això ho ha de fer el nou Govern de la Generalitat. Esperem que no hi hagi cap problema».

Piñas augura un traspàs «sincer, fructífer i transparent» de la concessió, i que a partir de llavors s’executin les inversions en tecnologia imprescindibles al centre. 

L’empresa Gehcosa-Sagessa va traspassar l‘estiu de 2016 un total de quatre milions d’euros del seu fons de reserva per eixugar el dèficit de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. A principis de 2017 es va témer el traspàs de la resta del fons, quatre milions d’euros més. Ara caldrà veure quin és el destí d’aquests diners.

Temas

Comentarios

Lea También