Móra d'Ebre invertirà 530.000 euros en unes noves piscines a l'aire lliure

Les obres s'iniciaran al setembre i suposaran l´eliminació de les actuals piscines d´estiu, i s'aposta per un nou disseny amb tres vasos en continu que evoca la llera del riu Ebre

19 mayo 2017 22:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Institut Català del Sòl iniciarà a la segona quinzena de setembre a Móra d’Ebre les obres de construcció d’un nou complex de piscines a l’aire lliure, en substitució de les actuals.

Les obres tenen un pressupost de 530.000 euros i han estat finançades a través d’un pla d’ajuts de la Generalitat i amb fons municipals. Aquestes noves piscines a l’aire lliure s’uneixen a la piscina coberta climatitzada en funcionament fa uns anys a la capital riberenca.

El projecte se situa al poliesportiu municipal al mateix indret on s’ubiquen les actuals piscines a l’aire lliure. La seva substitució era molt necessària per la seva situació de progressiva degradació i el mal estat d’alguns elements com els vestuaris, afectats d’aluminosi.

Els vasos de les piscines no compleixen amb la normativa vigent, ni per la profunditat del vas ni per les instal·lacions que li donen servei. Els dos vasos estan comunicats, de manera que el problema d’un s’acaba traslladant a l’altre.

Un cop finalitzada l’actual temporada d’estiu, al setembre, s’iniciaran els treballs. S’eliminaran els dos vasos existents i se’n construiran tres de nous, en continu, un al costat de l’altre, «evocant la llera del riu Ebre, el nostre principal actiu», apunta l’alcalde, Joan Piñol.

La primera piscina –vegeu la imatge inferior– estarà destinada als més petits i s’acompanyarà d’un petit jardí de vegetació mediterrània i còdols, per a recordar la vegetació de ribera d’un riu.

A continuació se situarà la piscina polivalent, de 12,5?m x 25?m, i una fondària de 80 cm a 124 cm. La seva geometria permetrà un ús més polivalent, és recreativa i, en disposar de més superfície, permetrà altres tipus de jocs a més de la possibilitat de nedar al llarg dels 25 m.

La tercera piscina tindrà una fondària fins a 165 cm. En aquest cas estarà permès tirar-se de cap, ja que la fondària supera els 150 cm.

L’obra es completa amb uns nous vestidors i un nou accés, directe, sense haver de crear el bar-restaurant del poliesportiu.

Gestió municipal

La gestió de les piscines serà municipal, tal com ho és ara, però no es descarta una modificació a partir de 2016 quan s’exhaureix la concessió de l’actual piscina coberta i es pugui plantejar una nova concessió per a gestionar tant la piscina coberta com les noves piscines a l’aire lliure.

El nou equipament municipal estarà llest per a l’estiu de l’any vinent.

Comentarios
Multimedia Diari