Móra d´Ebre obre un gran balcó al riu Ebre per promoure el turisme

El projecte de transformació del passeig de l´Ebre convertirà la via en una gran balconada al riu Ebre per a veïns i turistes. L´obra, amb ajut europeu i de la Generalitat, finalitzarà a l´agost

19 mayo 2017 22:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha endegat un projecte en diverses fases per potenciar la seva façana fluvial, històricament poc aprofitada per al gaudi del veïns i per a la promoció turística de la vila. Després dels treballs de reforçament dels talussos del castell medieval, ara fa un mes es van iniciar les obres de rehabilitació integral del passeig de l’Ebre, eix que comunica la plaça de Baix amb el Club Nàutic i l’àrea de lleure de l’Aubadera.

Unes obres que pretenen convertir el passeig en una gran balconada al riu Ebre. Així, s’elimina l’actual estructura de carril per a vehicles amb estretes voreres a banda i banda per un nova estructura del vial a la mateixa alçada amb carril per a vehicles i una única vorera, a la banda de riu, convertida en passeig per a vianants i balconada al riu. El passeig, de fusta, incorpora diversos balcons al llarg del recorregut que quedaran penjats, literalment, sobre el riu.

Aquesta solució requereix de la construcció a un nivell inferior d’una base de formigó per poder sostenir el passeig. La balconada quedarà protegida per una barana metàl·lica. Un seguit de bancs de formigó i l’enllumenat públic, que actuaran de separadors del carril i el passeig, completen la rehabilitació.

Les obres tenen un pressupost de 200.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos. El govern local espera finalitzar els treballs al mes d’agost, abans de la festa major si és possible, quan el passeig es converteix en un espai on se celebren actes festius. L’obra està finançada per un ajut europeu de 90.000 euros, una aportació de 100.000 euros procedent de la Llei de Barris, i una aportació pròpia.

El passeig està tallat al trànsit, raó per la qual s’han adequat camins alternatius, sobretot per als fructicultors en plena campanya de recollida.

 

Mig centenar de propostes

Més enllà d’aquest projecte, l’Ajuntament de Móra d’Ebre va signar al febrer un acord amb La Salle Campus Barcelona-URL perquè els treballs de final de curs dels alumnes de cinquè d’arquitectura abordin el projecte de transformació i millora de la resta de la façana fluvial de Móra d’Ebre.

S’espera rebre al voltant de mig centenar de propostes, de les quals després d’una tria i d’un període d’exposició pública permetrà que els veïns puguin votar el millor projecte i que aquest, un cop acceptat, sigui aprovat en sessió plenària si és possible amb el consens de la resta de forces. L’execució del projecte, culmina l’alcalde, s’hauria de dur a terme en diversos mandats donat el seu cost.

Al marge d’això, el govern local va adquirir la finca situada entre els dos ponts sobre el riu Ebre per convertir-lo en un espai natural obert a la ciutadania. L’actual alcalde va anunciar la voluntat de realitzar l’actuació en aquest proper mandat.

Comentarios
Multimedia Diari