Más de Ebre

Móra d'Ebre renuncia a cobrir la plaça de bous pel seu elevat cost

El considerable augment del pressupost per executar l'obra, de 340.000 a 542.000 euros, obliga el Govern municipal a fer marxa enrere i desestimar la polèmica actuació a la façana fluvial

A.Caralt

Whatsapp
Imatge de la plaça de bous de Móra d´Ebre, actualment en desús. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge de la plaça de bous de Móra d´Ebre, actualment en desús. FOTO: JOAN REVILLAS

Marxa enrere del govern municipal de Móra d’Ebre. El projecte de rehabilitació i cobertura de l’antiga plaça de bous ha quedat descartat pel seu elevat cost.

La decisió s’ha pres després de conèixer un projecte més detallat del cost real de l’actuació, que s’eleva a 542.860 euros, susceptible d’augmentar fins els 580.000 euros. La primera valoració pressupostària era de 340.000 euros, que s’havia de finançar en un 50% per la Llei de Barris i la resta amb fons propis.

El considerable augment del pressupost obligaria el consistori a duplicar l’aportació de fons propis i conclou que no és viable. «Gastar prop de 600.000 en aquesta obra no ho veiem clar. És així de clar i, per això, ho hem descartat» explica l’alcalde, Joan Piñol, al Diari .

L’objectiu inicial era rehabilitat l’antic recinte taurí –parcialment excavat a la roca d’un talús de la façana fluvial– per celebrar-hi esdeveniments lúdics i culturals de gran capacitat. Les obres s’havien de completar abans del 31 de desembre de 2017 per poder així rebre els ajuts de la Llei de Barris.

L’actuació formava part d’un conjunt d’accions a la façana fluvial que sí s’executaran. Es tracta de la segona fase de consolidació dels talussos del castell (340.000 euros) i la urbanització de la façana fluvial a l’àrea del Club Nàutic (400.000 euros).

Amb tot, la línia d’ajuts de la Llei de Barris s’esgotarà enguany havent utilitzat només el 50 per cent dels fons disponibles. Piñol assegura que en els seus anys de mandat ha cofinançat més obres a través d’aquests ajuts que en l’anterior govern d’esquerres, però que no ha estat possible anar més enllà.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También