Móra la Nova i Móra d’Ebre s’uneixen per oferir el batxillerat artístic

La nova modalitat durarà tres anys i amb ella els alumnes podran obtenir una doble titulació: el Cicle Mitjà de Ceràmica i el batxillerat

22 abril 2019 16:36 | Actualizado a 22 abril 2019 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Escola d’Arts de Móra la Nova i l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre s’uneixen per oferir el pròxim curs escolar una nova modalitat: el batxillerat artístic de tres anys. 

Aquesta novetat en l’oferta escolar es deu a la gran demanda detectada entre la població, que desitjava la incorporació del batxillerat artístic, una modalitat que anteriorment no tenia l’institut de Móra d’Ebre.

Fins al moment, a les Terres de l’Ebre aquesta modalitat només s’impartia a Tortosa i Amposta. Ara, gràcies a la nova opció d’un batxillerat de tres anys, també es podrà gaudir al territori de Móra la Nova i Móra d’Ebre.

Aquesta iniciativa naix gràcies al fet que la població de Móra la Nova gaudeix d’una Escola d’Art amb una trajectòria de més de 40 anys.

D’aquesta manera, els escolars que vulguin cursar aquest nou batxillerat estaran els dos primers anys anant durant els matins a l’Institut Julio Antonio, on se’ls impartirà la teòrica, i durant les tardes a l’Escola d’Art, on faran practiques. D’aquesta manera, després de dos anys ja obtindran el títol del Cicle Mitjà de Ceràmica. El tercer any escolar es basarà únicament en la teoria a l’Institut. 

«Creiem que és la combinació perfecta, de tal manera que els alumnes podran tenir tots els coneixements teòrics per si després volen presentar-se a la selectivitat i entrar a la universitat; però també se’ls oferirà ja entrar en la part més pràctica i obtenir un títol mitjà», explica la directora de l’Escola d’Arts, Rosa Pere. 

De moment, el cicle que s’ofereix és el de ceràmica, però es preveu que més endavant també es pugui optar al cicle d’esmalts, estudi que s’està incorporant a l’escola. 

Col·laboració

Aquesta nova modalitat s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració entre els dos centres, l’Escola d’Arts de Móra la Nova i l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre. Segons explica Pere, era un objectiu que tenien des de fa molt temps a la comarca, però, com que el territori és petit i dispers, ha costat aconseguir-ho.

Finalment, gràcies a la unió dels dos centres el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya els ha concedit aquesta opció. «Nosaltres ho vam proposar al Departament, i ens ho han facilitat molt. Tothom, des de primer moment, va pensar que seria una bona sortida. A partir de la idea d’impartir el batxillerat artístic aquí, el Departament va ser qui va dissenyar aquest nou pla d’estudis de batxillerat en tres anys», afirma Pere.

El Departament d’Ensenyament ha obert aquesta nova opció per als centres de tot Catalunya, amb l’opció d’una doble titulació de batxillerat amb ensenyaments esportius i artístics, dos titulacions que es podran aconseguir en tres anys.

 

Comentarios
Multimedia Diari