Móra la Nova i la Sénia viuen un cap de setmana de certàmens firals

La fira moranovenca arriba a la seua 185a edició i ofereix les novetats en maquinària agrícola, industrial i ramadera

19 mayo 2017 17:41 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Móra la Nova s’endinsa aquest cap de setmana en la 185 edició de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, que va inaugurar-se dijous al vespre.

La Fira de Móra la Nova és una de les més antigues de la demarcació, un certamen multisectorial que aplega professionals de tota la província, i que ofereix, al llarg de tres dies, bones ofertes i les darreres novetats en maquinària agrícola i industrial, ramaderia i agricultura. Hi ha exposicions permanents de bestiar, conferències i jornades monogràfiques.

Enguany s’oferiran un ventall de productes tan variats com automoció, maquinària agrícola, mobiliari, alimentació artesanal, ramaderia... El recinte firal ocupa uns 10.000 metres quadrats per donar cabuda a gairebé 200 estands. Els organitzadors preveuen una assistència similar a la dels darrers anys, uns 50.000 visitants.

Un centenar de participants

Un dels actes clàssics de la fira és el lliurament de premis del 32è Concurs Literari, organitzat per l’Ajuntament moranovenc. En aquesta edició han participat 110 obres de concursants vinguts de les tres comarques de l’àmbit del concurs, Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat. La regidora de Cultura, Eva Vallespí, ha mostrat la seua «gran satisfacció perquè hem més que doblat els participants de l’any passat que en van ser 47. Estem molt contents de la bona acollida que ha tingut enguany el concurs».

Els premiats, en la categoria infantil, van ser: guanyador, «Ser diferent» de María Vives Ortuño, de Miravet, i finalista, «Viatges a bor» de Pere Puell Grau, de Móra la Nova. Pel que fa a la categoria juvenil, l’obra guanyadora va ser «Àlbum de records» d’Aina Ribes Montaña, d’Ascó, i la finalista «Records» de Mònica Alonso Aviñó, de Móra d’Ebre.

Quant a la categoria d’adults, el guanyador va ser Raimond Aguiló Bartolome, de Marçà, amb l’obra «Herència», que repetia premi respecte a l’any passat, i la finalista Lua Garcerán i la seua obra «Dolça innocència», de Móra la Nova.

Comentarios
Multimedia Diari