Móra la Nova perd el bar i l'únic personal fix a l'estació de tren

La caiguda de clients i la impossibilitat de fer front a unes reformes obliguen a tancar-lo, després que l'any passat Adif clausurés ja la venda de bitllets

19 mayo 2017 18:53 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un any després de la històrica manifestació contra la degradació del servei ferroviari a Móra la Nova, els pitjors pronòstics s’han complert. La propietària del bar l’estació, Roser Cano, va tancar ahir el negoci i deixa d’aquesta manera l’estació central de la Ribera d’Ebre sense cap personal fix d’atenció al públic.

Amb la veu trencada, Cano va atendre ahir el Diari mentre buidava el bar que ens els seus últims 25 anys «s’ha convertit en la meva segona casa». La impossibilitat econòmica de fer front a la reforma de l’establiment –lavabos i cuina–, tal com fixava el contracte de lloguer amb Adif, i la denúncia d’una treballadora acomiadada han provocat el trist desenllaç, amb la rescissió del contracte. «Fins aquí he arribat, no puc més», lamentava.

Els clients de l’estació, de diverses comarques, no només perdran el servei que oferia el bar, sinó també l’única atenció personal existent a l’edifici. L’any passat Adif va decidir no renovar el servei físic de venda de bitllets a la mateixa propietària del bar, que abans d’ella havien assumit els mateixos treballadors de l’empresa ferroviària, com a tot arreu.

El tancament de la venda de bitllets va ser substituïda, a corre-cuita i a càrrec de Renfe, per una màquina automàtica col·locada a l’exterior de l’edifici. Una màquina, per cert, espatllada i tancada fa un mínim de dos dies com va comprovar el Diari.

L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Moliné, observa amb preocupació i impotència aquest nou servei perdut a l’estació. «Ho sospitàvem i ho lamentem. Formar part d’aquest procés de degradació de tota la línia de rodalies R-15. Anem perdent llençols». De la mateixa manera, la plataforma Trens Dignes denuncia que el tancament del bar és un «episodi més del progressiu abandonament l’estació».

Cano explica que en els últims anys i mesos, sobretot, la clientela i afluència de viatgers ha baixat. Els retards crònics dels combois de passatgers és una de les raons que esgrimeix per a justificar-ho. El mateix alcalde assevera que era un client habitual del tren per a traslladar-se a Barcelona i ho ha deixat de ser «perquè no tinc garanties que no hi hagi retards».

Moliné tem que si el personal d’Adif, que es trasllada de manera itinerant per la línia, no obre l’estació, ningú ho farà i quedarà tancada la sala d’espera, lavabos i el punt d’informació dins l’edifici. «És decebedor i ens sentim imponents, com també se sent la Generalitat». Amb tot, Adif ha comunicat la voluntat d’oferir de nou la concessió del bar. «El problema són les obres que s’han d’executar per obrir de nou el bar, és complicat», admet Moliné.

Ahir, avaria i nous retards

D’altra banda, ahir al matí una avaria en el sistema de senyalització entre les estacions de Castelldefels i el Garraf va provocar retards d’uns 20 minuts en un mínim de quatre combois de la R2 sud i els Regionals del corredor mediterrani. La incidència es va allargar poc més d’una hora, va informar Renfe.

Comentarios
Multimedia Diari