Móra la Nova reclama la millora urgent del pas a nivell

Malgrat les reticències del territori, el president d'ADIF nega que es vulgui desmantellar la línia R15 de la Ribera

19 mayo 2017 15:34 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, i el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Campredó, Damià Grau, s’han reunit a Madrid amb els màxims responsables de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) per reclamar millores en els equipaments i infraestructures dels seus respectius municipis.

En el cas de Móra la Nova, es va posar sobre la taula el neguit del territori per un possible desmantellament futur de la línia R15 que passa per la Ribera d’Ebre, actualment en força mal estat;un fet que van negar el president d’ADIF, Juan Bravo, i el director general de Desarrollo de Negocio Corporativo de l’empresa, Miquel Nieto.

«Són conscients que fins ara s’han fet inversions en línies d’alta velocitat i que ara ja toca invertir en rodalies i ens han assegurat que en cap moment s’està pensant en un desmantellament», ha assegurat l’alcalde de Móra la Nova.

En la trobada, afavorida pel senador d’ERC Miquel Aubà, Móra la Nova també va posar sobre la taula la importància de l’estació del municipi, tancada des de fa un any, per ser un punt d’evacuació en cas d’emergència nuclear (pla PENTA). «No hauria d’estar tancada, la gent hauria d’esperar-se al carrer i això en cas d’emissions radioactives no seria molt adient», remarca Moliné. Els responsables d’ADIF van assegurar desconèixer del tot aquesta circumstància.

Així, Moliné va aprofitar per demanar, «com a mínim», una millora del pas a nivell. «Els hem ensenyat fotografies i han quedat sorpresos del mal estat en què es troba, per això hem reclamat que si bé ara no hi ha diners per a fer un pas soterrani, que com a mínim es faci l’arranjament dels travessers per on passen els vehicles i un pas de vianants decent».

Finalment, l’alcalde moranovenc va demanar a l’empresa del Ministeri de Foment que els faci una cessió conjunta de tots els edificis que hi ha als terrenys de l’estació del municipi, que estan abandonats i que són de la seva propietat, per poder-ne fer un aprofitament en el marc del projecte de museïtzació ferroviària que s’ha endegat a la població.

Campredó

Per la seva banda, el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Campredó, Damià Grau, va demanar la cessió de l’estació d’aquest poble, corresponent a la línia R16 i actualment abandonada, per tal de poder-hi adequar«la casa de la música». «Es tracta d’un edifici emblemàtic per a la població que es podria recuperar com a equipament públic», detalla Grau.

El conjunt està format per l’estació de tren i una casella del guarda-agulles adjacent. «Els vam mostrar una memòria tècnica que hem elaborat, per a la rehabilitació i adequació dels edificis, per un import de vora 800.000 euros», detalla al Diari el president de l’EMD.

Aquesta casa de la música disposaria d’aules de formació, espai per a audicions i també una zona de gravació per a grups de música «locals i d’arreu del país». «Han estat receptius a la proposta i ara negociarem com podem tirar endavant la iniciativa, si amb una cessió o una altra fórmula», detalla Damià Grau.

Comentarios
Multimedia Diari