Movem Tortosa denuncia contractacions suposadament irregulars a l'Hospital de Jesús

El grup municipal decideix donar el pas després de reclamar, sense èxit, major concreció del contingut de l'auditoria encarregada sobre l'exercici de 2013

19 mayo 2017 22:14 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El grup municipal Movem Tortosa ha denunciat davant Fiscalia les possibles irregularitats comeses en la contractació de serveis i personal a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, de titularitat municipal, arran els resultats d'una auditoria de l'exercici de 2013 que haurien detectat aquestes pràctiques. El portaveu de la formació, Jordi Jordan, ha explicat que han donat el pas després de diversos i reiterats intents, sense èxit, d'accedir a la informació detallada sobre aquestes pràctiques -quantitats i empreses, entre d'altres dades- que hauria revelat l'auditoria encarregada per l'interventor municipal sobre l'empresa pública Gestió Sanitària i Assistencial de Tortosa -GESAT-, dins del grup Sagessa.

Segons ha detallat el mateix Jordan, l'auditoria externa encarregada per l'interventor municipal l'any 2014, referent a l'exercici anterior de 2013, posava en evidència diverses "anomalies i irregularitats": tant el contractació de serveis, que no s'hauria ajustat a la llei de contractació del sector públic, com en la contractació de personal, que no hauria seguit la normativa pública que preveu efectuar concursos així com la lliure concurrència. Es tractava, però, de recomanacions genèriques contingudes en un resum, sense major precisió.

"Ens vam preocupar i vam demanar més informació", ha relatat el regidor. Volien conèixer els contractes, les quantitats i a quines empreses concretes afectaven. Però, segons ha assenyalat, la comunicació es va limitar a un intercanvi de cartes que "sempre" els remetia al resum de l'auditoria externa presentada al consell d'administració de la GESAT. L'última resposta, assegura, va arribar l'abril de 2015. Davant la proximitat de les eleccions, van decidir esperar per evitar acusacions d'electoralisme. "Teníem clar, però que calia portar davant Fiscalia aquesta qüestió, perquè determini si les irregularitats són greus i quines conseqüències tenen", ha aclarit.

Si bé ha reconegut que algunes d'aquestes pràctiques ja s'haurien corregit a partir de 2014 amb la presentació i posada en marxa d'un pla de treball concret, tal com plantejava la mateixa auditoria, Jordan ja ha avançat que, en funció de la decisió del Ministeri Públic, exigiran les "responsabilitats polítiques oportunes" a l'equip de govern de CiU. "Ara ja han modificat el sistema de contractació de serveis i persones, es fa de forma correcta. Però volem saber què va passar fins 2013", ha reiterat. El portaveu de la formació progressista ha volgut tranquil·litzar també els treballadors del centre: "no és una qüestió que afecta els professionals i treballadors, sinó la gestió des de l'equip de govern", ha tancat.

Comentarios
Multimedia Diari