Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Movem Tortosa «detecta» 1.539 edificis en mal estat

El grup de l’oposició assegura que el 34% dels immobles del nucli històric estan en un estat de degradació important i el 26% en una situació precària

N. Messeguer

Whatsapp
Carrer Mercaders situat al nucli antic de Tortosa. FOTO: C. C / M. R.

Carrer Mercaders situat al nucli antic de Tortosa. FOTO: C. C / M. R.

Movem Tortosa, grup de l’oposició, va presentar ahir una auditoria sobre l’estat de l’edificació del nucli històric de la ciutat. En l’estudi, s’han analitzat 1.539 edificis a partir d’un treball amb diferents arquitectes que han col·laborat amb la formació política.

L’estudi analitza les 15 hectàrees del nucli que van des del Mercat fins a Remolins. S’ha detectat que 576 edificis estan en un bon estat o que necessiten una petita rehabilitació (37,43%), 410 que presenten un estat precari i necessitarien una rehabilitació important (26,64%), mentre que un tercer grup està format per solars o cases que directament estan en un estat de degradació total i que representen el 34% del total. La resta, un 1,56% són equipaments.

En aquest sentit Jordi Jordan, portaveu del grup MT, ha destacat que «és evident que les subvencions que s’han donat en els darrers 10 anys són importants però resulten insuficients». Perquè es rehabiliten vuit cases per any com a màxim, segons l’informe. El líder de l’oposició ha destacat que «hem demanat este estudi al govern de PDeCAT i ERC des de fa 12 anys i sempre ens diuen que l’estan fent». Jordà afegia que «si hi hagués voluntat política, faria anys que ja s’estaria treballant amb un pla local d’habitatge com tenen tantes altres ciutats». 

Aquest comunicat ha coincidit amb la presentació dels ajuts que l’Ajuntament atorga per rehabilitar les cases del centre. Una subvenció que aquest any s’ha doblat dels 30.000 als 60.000 euros.

Temas

Comentarios