Movem Tortosa es converteix en l’única força que creix

Per al portaveu Jordi Jordan, els bons resultats obtinguts són resposta a «la majoria progressista d’esquerres a Tortosa»

27 mayo 2019 10:55 | Actualizado a 27 mayo 2019 11:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Si ahir va haver un segon gran guanyador de la nit electoral a Tortosa aquest és Movem Tortosa, aconseguint posicionant-se com a segona força, passant de quatre regidors a cinc, i de 2.196 a 3.178 vots en relació al 2015.

La seu del partit, a ple centre de Tortosa, va acollir a mitjanit crits «d’alcalde!, alcalde!» res més el portaveu Jordi Jordan va comparèixer davant dels mitjans de comunicació, content i satisfet pels resultats obtinguts.

«Estem molt contents i fem una valoració molt positiva d’aquesta nit perquè hem vist com Tortosa necessitava un canvi i s’ha vist reflexat en un augment dels vots», va declarar.

Movem Tortosa és l’única força que ha crescut a l’Ajuntament de Tortosa, i per a Jordan és una senyal que a la capital del Baix Ebre hi ha «una majoria progressista i d’esquerres».

El portaveu va afirmar que encara és aviat per poder parlar de pactes, però que ja coneixíen de la possible gran fragmentació del plenari tortosí.  «Encara no podem parlar de pactes, però demà ja iniciarem les negociacions per aconseguir que el missatge que ha llençat la ciutadania de Tortosa tire endavant», va expressar.

Així mateix, Jordan va insistir en què Junts per Tortosa, encara que ha sigut el guanyador de les eleccions, «ha perdut molt percentatge de vots». «I ara cal veure si els partits d’ERC o PSC realment aposten pel canvi que deien durant la campanya o no».

Un altre cop tot està en mans d’ERC

ERC a Tortosa, que presentava com a cartell electoral l’advocat Xavier Faura, membre d’una coneguda família conservadora de la ciutat, s’ha quedat amb els quatre edils que ja havia obtingut Josep Felip Monclús al 2015. Ha obtingut 2.952, enfront els 2.261 del 2015.

«A partir d’ara hem de seure i parlar-ho amb tothom, però no només jo, el comitè local del partit també ha de dir la seua», va declarar ahir Xavier Faura en conèixer-se els resultats.

ERC torna a tenir la clau de les eleccions municipals de Tortosa, tal i com va passar el 2015. Fa quatre anys, va decidir pactar amb CiU, i en aquell moment el número 1 Josep Felip Monclús va rebutjar l’oferiment de convertir-se en alcalde amb un tripartit d’esquerres amb Movem Tortosa i PSC. 

«Primer hem d’analitzar què ha passat, i cap a on volem portar el futur immediat del partit. En funció d’això i les propostes que ens facen, decidirem una posició determinada o una altra. Avui de moment encara no és el dia per a parlar d’això», va expressar ahir Faura.

Amb tot, ERC va sortir perjudicada amb els resultats d’ahir, ja que era un partit que «sortia a guanyar» i en va resultar un gran perdedor.

El PSC es manté amb tres regidors

Els resultats del PSC s’han mantingut a l’Ajuntament de Tortosa com en les darreres eleccions, amb tres regidors.  En aquests comicis el partit socialista ha obtingut 2.042 vots, que resulten 442 més que en les passades eleccions.

El portaveu de PSC a Tortosa, Enric Roig, pocs minuts després de conèixer els resultats finals de les eleccions ahir a la nit, va valorar abans que les municipals les eleccions europees: «Primer el que vull fer és valorar molt positivament la resposta que ha tingut la ciutadania perquè hem guanyat les eleccions europees així com en moltes comunitats autònomes, i això també és molt important per a nosaltres», va declarar. 
«Estem molt contents del nostre resultat a Catalunya. El PSC torna a ser la força hegemònica, malgrat que a les zones perifèriques els resultats no han estat els que nosaltres desitjaríem», va reconèixer Roig.

La CUP segueix, PP surt i entra Ciutadans

La CUP Tortosa amb el seu portaveu Xavi Rodríguez es manté a l’Ajuntament amb un regidor. Ha obtingut 822, enfront els 930 de l’any 2015. L’ha votat un 5,48% dels electors.

El canvi en aquests comicis a Tortosa, però, l’ha marcat Ciutadans, que ha aconseguit per primera vegada introduir una posició a l’Ajuntament de Tortosa, amb Miquel Àngel Albacar al capdavant de la formació. La formació taronja ha aconseguit 930 vots, un 6,20% del cens, per primera vegada a la ciutat.

A causa de la pujada de Ciutadans, un dels grans perdedors de la nit electoral d’ahir ha sigut el PP, que ha quedat fora de l’Ajuntament.  L’alcaldable pel PP Tonyo Vallès no ha pogut estrenar-se com a regidor, perdent l’única representació que tenia el 2015 (aleshores amb el regidor Xavier Dalmau).

Tampoc no ha pogut introduir-se a l’Ajuntament Primàries Tortosa, encapçalat per Núria Menasanch, que protagonitzava  la força sobiranista a la capital del Baix Ebre

Comentarios
Multimedia Diari