Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Movem Tortosa i el PSC no presenten cap moció al ple com a acte de protesta

S'oposen al Reglament Orgànic Municipal, elaborat per CiU i ERC que preveu, entre d´altres, limitar a una el nombre de mocions que cada grup municipal pot presentar a debat en un ple

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge d'arxiu d´un ple a l´Ajuntament de Tortosa. Foto: Joan Revillas

Imatge d'arxiu d´un ple a l´Ajuntament de Tortosa. Foto: Joan Revillas

Els grups municipals de Movem Tortosa i el PSC han decidit no presentar cap moció al ple ordinari del mes d’octubre, celebrat ahir a l’Ajuntament de Tortosa, com a acte de protesta pel nou Reglament Orgànic Municipal, elaborat per CiU i ERC.

Aquest reglament preveu, entre d’altres, limitar a una el nombre de mocions que cada grup municipal pot presentar a debat en un ple. Tant Jordi Jordan (Movem) com Enric Roig (PSC) han afirmat que utilitzaran tots els mecanismes legals que encara tenen a l’abast, com ara l’apartat de precs i preguntes dels plens ordinaris, per poder realitzar la seua tasca d’oposició, però també més compareixences davant els mitjans de comunicació per donar a conèixer les seves propostes.

D’aquesta forma, el ple celebrat ahir va ser excepcionalment curt, amb una durada d’uns 38 minuts i PSCi Movem van presentar pancartes apel·lant a la llibertat d’expressió. Al final del ple, l’alcalde Ferran Bel lamentaria el comportament infantil i afirmaria «que això amaga una falta d’idees i de treball».

Entre d’altres, es va aprovar de forma unànime anomenar la nova plaça ubicada entre l’avinguda de Barcelona, la Rambla Canigó i el carrer del Montseny com a plaça d’Àngel Acosta, en record al reconegut escultor que va viure molts anys al barri de Sant Llàtzer.

El ple tambe va aprovar les Ordenances Fiscals per a l’any 2017 amb 7 vots en contra (Movem i PSC) i una abstenció (PP), on destaca la rebaixa d’un 1% de la taxa d’escombraries, i la resta d’impostos, taxes i preus públics es congelen.

Així mateix, la sessió plenària va donar llum verda a l’acord d’aprovació de la distribució del superàvit de l’exercici 2015. L’Ajuntament de Tortosa ha aconseguit un superàvit que contribuirà a fer una amortització del deute de rècord, que en concret es veurà reduït en sis milions d’euros.

Per unanimitat es va aprovar, com a proposta de CiU i ERC, executar un pla pilot de transferència controlada de sediments des de l’embassament de Riba-roja d’Ebre fins a la desembocadura del Delta.

La segona i última proposta dels grups municipals va ser la del PP, per millorar les voreres i el paviment de la ciutat. El seu portaveu Xavi Dalmau va detallar que molts dies de pluja i sobretot la gent gran té perill de relliscar en alguns carrers de la ciutat. Això es podria solucionar amb la instal·lació d’unes rajoles antilliscants. Tots els regidors van aprovar-ho.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También