Movem Tortosa reclama millores en els camins rurals

El primer grup de l’oposició ha denunciat el mal estat d’algunes vies del terme municipal

15 julio 2020 09:20 | Actualizado a 15 julio 2020 10:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup municipal Movem Tortosa, davant les queixes d’alguns veïns de determinades zones del municipi, ha posat en evidència l’estat d’alguns dels camins rurals. El portaveu de l’agrupació, Jordi Jordan, ha destacat l’estat del camí del Barranc de la Llet, on «la manca del paviment i la deixadesa és absoluta i impedeix l’accés en vehicles d’una manera mínimament digna».

El primer grup de l’oposició a la capital del Baix Ebre ha recollit, durant aquestes últimes setmanes, alguns dels punts que «més critica la ciutadania» i els quals consideren més malmesos. Entre aquests es troben els camins de la Travessera, el de la Costa del Célio, el de la Font de Gràcia, el de Salva-aigües o el de l’Ardiaca.

Segons el portaveu, hi ha molts camins dins del terme municipal de Tortosa que requereixen urgentment l’actuació de l’Ajuntament, ja que en diferents ocasions, explica, són els propis veïns els que han hagut de condicionar els camins. És el cas, per exemple, del camí del Barranc de les Monges, on «van ser els veïns qui després de què l’Ajuntament no els fes cas, van haver de reordenar tota esta situació de manera provisional per poder accedir», explica Jordan.

«Proposarem a l’Ajuntament que hi hagi un pla de millora de la nostra ciutat, on de manera clara s’especifiqui quin és l’estat de tots els camins i, sobretot a partir d’aquí, totes les accions a dur a terme en els propers anys», remarquen des del grup de Movem Tortosa.

Malgrat que l’Ajuntament, durant els últims mesos, ha dut a terme diferents treballs per reparar els danys que va ocasionar el temporal Glòria al terme municipal, Movem ho considera insuficient.

Jordan explica que «és evident que el Glòria ha agreujat el mal estat d’aquests camins però la deixadesa ve de molts anys, ja que moltes de les queixes són d’abans del temporal».

Senyalització

Un altre aspecte que ha estat criticat per Movem Tortosa és l’estat d’alguns cartells i senyals situats en camins del terme municipal. El portaveu ha explicat que moltes de les queixes dels veïns corresponen a un mal estat de les senyalitzacions o la falta de cartells per senyalitzar l’accés als seus habitatges.

Per aquest motiu, Jordan reclama a l’Ajuntament «un pla de senyalització perquè tots aquells cartells i senyals que estan en mal estat es substitueixin i que se’n posin de nous a tots aquells camins que en aquests moments no tenen cap tipus de senyalització i numeració».

Comentarios
Multimedia Diari