Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Movem Tortosa reclama un pla de xoc per a eliminar 620 barreres arquitectòniques

El grup de l’oposició denuncia «deixadesa de la via pública» per part del govern de PDeCAT i ERC

Diari de Tarragona

Whatsapp

El grup de Movem Tortosa ha donat a conèixer els resultats de l’auditoria en la que han estat treballant en els darrers mesos, on s’ha fet un «anàlisi exhaustiu» de les barreres arquitectòniques existents a la via pública de la capital del Baix Ebre. Des de Movem  han detallat fins a 620 punts que avui dia existeixen als carrers de tots els barris de Tortosa i que «són autèntiques barreres per a la ciutadania». El grup de l’oposició les divideix en diferents grups: els farols i senyals de circulació «que estan situats al mig de les voreres i impedeixen el pas de vianants per no estar ben situades», les voreres «que no estan adaptades amb petites rampes com preveu la normativa», les voreres i pavimentacions que estan «en mal estat amb clots i amb problemes de pavimentació» i, per últim , els edificis i escales públiques «que no tenen ascensors ni alternatives per accedir en diferents equipaments o zones de la ciutat».

Segons el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, «els exemples de l’estat de les voreres de la zona de Vora Parc, les del carrer Cervantes, la plaça Alfonso XII i les del carrer Amposta, a Ferreries, són autèntiques demostracions de com de malament està la via pública de Tortosa». 
En aquest sentit, ha remarcat que «cal treballar per construir una ciutat amable, per a la gent que vagi a peu, i sobretot per a tothom, en especial per aquelles persones amb mobilitat reduïda com els qui necessiten anar amb cadires de rodes, cotxets per als xiquets o carrets de compra, a més de la gent gran, que té dificultats per caminar». «El govern de la senyora Roigé i ERC, que porten 12 anys de gestió, no pot tirar més pilotes fora i ha d’actuar ja amb un veritable pla de xoc per eliminar paulatinament però sense descans totes aquestes barreres que fa anys que s’haurien d’haver suprimit», ha afegit. 
 

Temas

Comentarios

Lea También