Movem es constitueix com a partit polític a l'Ebre

A l’assemblea fundacional del partit, que tindrà lloc aquest dissabte a Tortosa, hi participaran representants d’arreu del territori

15 enero 2020 10:20 | Actualizado a 15 enero 2020 10:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Movem serà definitivament un partit polític amb personalitat jurídica pròpia. La formació es constituirà formalment com a partit en una assemblea fundacional oberta al públic, el 18 de gener a l’Hotel Corona de Tortosa, on també assistiran diferents agrupacions locals que van presentar-se a les passades eleccions municipals sota el paraigua de la marca o a través d’acords amb ella. En l’ordre del dia de l’assemblea es contempla, entre d’altres, el debat i votació de les esmenes presentades al llarg dels darrers dies i el pla estratègic de Movem al territori ebrenc, així com la constitució de la direcció territorial del partit.

Segons afirmen, Movem Terres de l’Ebre naix com una formació política d’esquerres i ebrenca, amb l’objectiu de «defensar la justícia social i el progrés del territori ebrenc a partir dels valors de la igualtat, el republicanisme d’esquerres i l’ecologisme». Des del partit afirmaven també que no descarten treballar conjuntament amb altres formacions polítiques a nivell nacional, sempre però des de la singularitat ebrenca i sense perdre la identitat.

L’origen de Movem a l’Ebre

L’octubre de 2014, una suma de moviments de base, entitats socials i l’agrupació local d’ICV va acabar esdevenint Movem Tortosa. Un any després, van aconseguir doblar la representació a la capital del Baix Ebre, mentre que l’any 2019 es van consolidar com a segona força política de Tortosa. A la resta de municipis ebrencs, el projecte va esclatar mesos abans de les passades municipals, quan Jordi Jordan va reunir-se amb altres formacions d’esquerres interessades en el projecte de Movem, que van acabar apostant per la marca.

Comentarios
Multimedia Diari