Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Movem es constitueix com a partit polític a l'Ebre

A l’assemblea fundacional del partit, que tindrà lloc aquest dissabte a Tortosa, hi participaran representants d’arreu del territori

ROSER REGOLF

Whatsapp
Movem es constitueix com a partit polític a l'Ebre

Movem es constitueix com a partit polític a l'Ebre

Movem serà definitivament un partit polític amb personalitat jurídica pròpia. La formació es constituirà formalment com a partit en una assemblea fundacional oberta al públic, el 18 de gener a l’Hotel Corona de Tortosa, on també assistiran diferents agrupacions locals que van presentar-se a les passades eleccions municipals sota el paraigua de la marca o a través d’acords amb ella. En l’ordre del dia de l’assemblea es contempla, entre d’altres, el debat i votació de les esmenes presentades al llarg dels darrers dies i el pla estratègic de Movem al territori ebrenc, així com la constitució de la direcció territorial del partit.

Segons afirmen, Movem Terres de l’Ebre naix com una formació política d’esquerres i ebrenca, amb l’objectiu de «defensar la justícia social i el progrés del territori ebrenc a partir dels valors de la igualtat, el republicanisme d’esquerres i l’ecologisme». Des del partit afirmaven també que no descarten treballar conjuntament amb altres formacions polítiques a nivell nacional, sempre però des de la singularitat ebrenca i sense perdre la identitat.

L’origen de Movem a l’Ebre

L’octubre de 2014, una suma de moviments de base, entitats socials i l’agrupació local d’ICV va acabar esdevenint Movem Tortosa. Un any després, van aconseguir doblar la representació a la capital del Baix Ebre, mentre que l’any 2019 es van consolidar com a segona força política de Tortosa. A la resta de municipis ebrencs, el projecte va esclatar mesos abans de les passades municipals, quan Jordi Jordan va reunir-se amb altres formacions d’esquerres interessades en el projecte de Movem, que van acabar apostant per la marca.

Comentarios

Lea También