Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Multada amb 1.260 € per no anar a la taula electoral a Tortosa el 2015

El jutge l’ha condemnada per un delicte de no haver-se presentat per ser segona vocal titular als comicis autonòmics de l’any 2015

Àngel Juanpere

Whatsapp
Una taula electoral de Tortosa durant les eleccions autonòmiques de 2015.  FOTO: acn

Una taula electoral de Tortosa durant les eleccions autonòmiques de 2015. FOTO: acn

Una veïna de Tortosa que a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre de 2015 no va anar a formar part de la mesa electoral –era segona vocal titular–, al Grup El Temple, al barri de Sant Llàtzer, a Campredó, ha estat condemnada a pagar una multa de 1.260 euros com a autora d’un delicte electoral. La Secció Segona de l’Audiència de Tarragona ha confirmat la sentència condemnatòria del Jutjat del Penal 2 de Tortosa.

La sentència diu que l’acusada deixà d’acudir «sense causa justificada» a la mesa electoral. En el recurs d’apel·lació indicà que sabia que l’havien escollit, fet que li van comunicar tres dies abans de les eleccions per via telefònica. Va enviar un correu electrònic per formular una excusa indicant els motius pels quals no podia comparèixer, com ara que com que està divorciada i aquell cap de setmana li tocava quedar-se amb els fills i que no tenia amb qui deixar-los. Indicà que ella no havia llegit la denegació de l’excusa. 

L’Audiència Provincial de Tarragona, en la sentència, diu que si la dona tenia dubtes sobre si se l’havia excusat, podia haver enviat un correu electrònic realitzant aquesta consulta, «extrem que no va fer, deixant de comparèixer a l’obligació que havia de complir».

Els magistrats afegeixen que hauria d’haver estat diligent «i no ho va ser», però a més consideren que no era una força major no comparèixer. Quan va acreditar l’excusa no va aportar documentació que ho acredités.

Temas

Comentarios

Lea También