Multitudinari suport a l’Arca per seguir gestionant els gossos

Les responsables de l’associació es mostren molt contentes i agraïdes per l’èxit de la concentració d’ahir a Tortosa, on van assistir un miler de persones amb les seues mascotes

08 octubre 2017 18:20 | Actualizado a 08 octubre 2017 18:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La protectora d’animals Arca espera que aquesta manifestació pugui influir en la decisió final de l’Ajuntament de Tortosa respecte a la gestió de la gossera municipal. El consistori de la capital del Baix Ebre ha atorgat el concurs públic per a la gestió de la protectora al Corralet de Vinaròs. Arca ha gestionat en els darrers anys la protectora de Tortosa, promovent l’esterilització i les adopcions i lluitant contra el greu abandonament d’animals de companyia que pateixen les Terres de l’Ebre, però en el concurs públic el Corralet de Vinaròs hauria fet una oferta econòmica que rebaixava en 18.000 euros la proposada de l’entitat tortosina.

Segons confirmen al Diari fonts d’Arca, l’entitat presentarà un recurs contra aquesta decisió de l’Ajuntament, «estem dins del termini marcat i els nostres advocats l’estan redactant». La protectora també es mostra satisfeta d’haver aconseguit 12.000 signatures en una setmana a través de la plataforma Change.org per evitar que la gestió de la protectora passe a mans del Corralet.

L’empresa vinarossenca està sent investigada per suposat maltractament animal, una de les grans preocupacions de protectores d’animals d’arreu de les Terres de l’Ebre és que als gats i gossos se’ls pugui traslladar a territori valencià on, a diferència de Catalunya, sí que està permès el sacrifici animal.

Aquestes entitats ja fa temps que demanen a altres set ajuntaments de l’Ebre que deixin de contractar a El Corralet per prestar el servei de captura d’animals abandonats. Denuncien que sovint no es fa cap control un cop són traslladats a la gossera que aquesta empresa té a Vinaròs i que es pot vigilar si compleixen amb la seua obligació de respectar la normativa catalana de sacrifici zero. 

El Corralet gestiona una cinquantena de gosseres entre els municipis de Castelló i els limítrofs de la comarca del Montsià, principalment. La protesta d’ahir volia ser també un toc d’atenció cap als consistoris ebrencs perquè facen un major seguim del que fan al Corralet amb els animals capturats.

De moment, la gestió de la gossera a Tortosa segueix anant a càrrec d’Arca, l’alcalde, Ferran Bel, insisteix a dir que «si hi ha una entitat que ha concorregut al concurs que no compleix la llei s’ha de presentar un recurs, així  funciona l’Administració». 

Arca fa 17 anys que funciona com a protectora i ho fa en part amb un gruix de voluntariat que ajuda en les tasques de cura dels animals, donant-los l’afecte que necessiten. Actualment acull uns 180 gossos, molts dels quals han sigut abandonats o arriben ferits o malalts i n’han de costejar el seu tractament veterinari.

L’associació lluita per evitar que El Corralet es faci càrrec de la gossera, perquè asseguren que «una empresa amb aquests antecedents ens fa por». Si s’adjudica a una altra protectora, reclamen que sigui una protectora de debò. 

Comentarios
Multimedia Diari