Murals per la igualtat a tots els pobles de la Ribera d'Ebre

El Consell Comarcal reivindica el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia amb la pintura de murals amb grafit i tallers per a joves

18 mayo 2021 09:25 | Actualizado a 18 mayo 2021 09:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha engegat un projecte contra la LGTBIfòbia posant en marxa la pintada de murals a favor de la igualtat a tots els pobles de la comarca.

La iniciativa vol reflectir d’una manera igualitària, inclusiva, solidària i justa, les diferents maneres d’entendre i viure la vida des de diferents perspectives de gènere, racial, opció sexual, edat, classes socials i religió. 

Els encarregats de donar forma a aquests murals són la parella artística A la sombra Crew, formada per Ferran Orta i Henry Knight, dos joves de 33 i 32 anys d’Ascó i Riba-roja d’Ebre, que ja han elaborat altres murals a Flix, Ascó, Reus o Tarragona. El primer mural va arrencar ahir mateix a Móra d’Ebre, Dia Contra la LGTBIfòbia, en una obra que interpel·larà l’espectador a través de les «cares» representades de dues meitats, amb la gamma cromàtica de la bandera LGTBI. «Plantegem la igualtat en l’amor i com cadascú pot viure la seua sexualitat i l’amor en les seues diferents formes», expliquen al Diari. «El de Móra és una targeta de presentació del que després hi haurà a altres pobles, ja que parlarem d’altres discriminacions com de classe social o d’edat».

A més a més, l’Oficina de Joventut, el SIAD i el SAI de la Ribera d’Ebre, en col·laboració amb la Creu Roja, han programat activitats a centres escolars i instituts de la comarca els pròxims dies, amb tallers sobre coeducació i LGTBI+.

Comentarios
Multimedia Diari