Musclos i ostres del Delta portaran la marca 'Reserva de la Biosfera'

Arrenca amb un mes de retard la campanya de producció de musclos a les badies dels Alfacs i el Fangar, amb la previsió d´arribar a comercialitzar fins a 4 milions de quilos

19 mayo 2017 22:53 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre, FEPROMODEL, preveu adherir-se aviat a la marca Reserva de la Biosfera, per tal d’incloure aquest segell de qualitat a la marca amb què comercialitza els millors musclos i ostres produïts a les badies: Marisc del Delta de l’Ebre.

La previsió és que enguany aquesta producció més selecta arribi fins als 300.000 quilos de musclos, davant dels 200.000 de l’any anterior.

Finalment aquest mes de maig ha arrencat el gruix de la campanya de musclo a les badies dels Alfacs i el Fangar, amb aproximadament un mes de retard arran de la meteorologia adversa de l’hivern, tal com ja va explicar el Diari.

«El 2013 va ser un any excepcional per les riuades, el 2014 també va ser un any molt bo i esperem que aquest 2015 torni a ser un any com a mínim igual al passat», assenyala Gerardo Bonet, gerent de FEPROMODEL.

Així, s’espera arribar a una producció de 4 milions de quilos de musclos entre les Badies dels Alfacs i del Fangar.

A més, la demanda i l’entrada del musclo de l’Ebre al mercat en aquesta nova temporada està reportant, de moment, més beneficis que l’any passat: «el preu ha augmentat de mitjana un 10% respecte a l’any passat i tenim més demanda», ha constatat Bonet.

Els preus que en paga el consumidor estan entre els 2,5 i 3 euros el quilo per als musclos normals i entre 4,5 i 56 per als que porten la marca ‘Marisc del Delta de l’Ebre’. La mateixa federació s’encarrega de controlar la qualitat i seleccionar aquests musclos de més qualitat d’entre els 45 productors del Delta associats. Es fixa un mínim de 180 grams de carn per quilo de musclo, tot i que, a la zona, aquesta relació se sol situar entre els 220 i els 230 grams en anys amb bones aportacions de cabal de l’Ebre.

Musclos a banda, els productors del Delta continuen apostant per la producció d’ostres, amb uns 400.000 quilos anuals a les dues badies, però, a diferència del producte estrella, la seva demanda encara és força menor a Catalunya i bona part de la producció acaba marxant a França, on és molt apreciada.

Però una de les grans i més renovades apostes dels productors de mol·luscos del Delta és el conreu de cloïsses a la badia del Fangar.

El projecte, estimulat per la percepció d’una notable demanda a Catalunya en experiències passades puntuals, continua en marxa durant els últims anys després d’haver sembrat uns 150.000 quilos. Finalment, la manca d’aportació suficient d’aigua dolça va impossibilitar la collita prevista el 2014.

La idea, ara, és iniciar la seva recol·lecció entre juny i juliol, amb l’expectativa d’aconseguir 400.000 quilos de cloïsses, que també es podrien acabar comercialitzant a altres països del Mediterrani.

Comentarios
Multimedia Diari